divendres, 4 de setembre del 2009

Aquesta fal·làcia que amb tota la cara dura anomenen democràcia

Un cop més ens estan deixant clar el que molts ja sabem. Que això de la democràcia espanyola no és més que una versió moderna de la democràcia orgànica (la que surt dels òrgans del qui mana). Hi ha coses en que han donat el poder al poble perquè no són realment importants. Coses com ara elegir un govern. En el fons, poques diferències hi ha entre uns i altres, ja està bé que el poble es pensi que és lliure perquè pot anar a votar en unes eleccions que tenen com a conseqüència la formació d'un govern o un altre. Però en altres temes està clar que de democràcia no n'hi ha cap i s'aplica la democràcia que surt dels organs del qui té el poder, que en aquest cas no és un partit o un dictador, sinó el conjunt de la nació castellana (ara transformada en espanyola) que és la qui decideix el destí de l'estat espanyol. Tenim democràcia només perquè ells són més i saben que sempre ho seran. No els costa res maquillar-ho com una democràcia quan saben que sempre guanyaran. Ara en un petit poble de Catalunya han organitzat un referèndum per veure que pensa la gent sobre si Catalunya ha de ser o no independent. Els partits més espanyolistes (que curiosament són els que sempre es posen la paraula llibertat a la boca, prostituint-la infàmiament) i la justícia ja s'han posat mans a l'obra per impedir-ho. És un referèndum sense cap validesa, convocat per unes associacions amb el suport de l'ajuntament, però és igual, s'ha d'impedir, no fos cas que surtís el que no toca. I més que això, no fos cas que es pensessin que tenen algun dret a decidir. A veure si això de la democràcia s'ho creuran de debò i es pensaran que poden fer el que volen. És patètic que hagin invocat la llei de règim local per impedir un acte com aquest. I encara que ho hagués convocat l'ajuntament, no està bé que es pregunti coses al poble? El que s'hauria de fer és convocar un referèndum com aquest a cada poble de Catalunya, només perquè tothom es pugui expressar i a veure que fan. Que vegin a tot Europa i el món que aquí no ens deixen votar perquè no som més que uns messells sotmesos a la seva democràcia de fireta i que només e ens podem expressar quan ells ens en donen permís.
I jo em pregunto: fins quan? Perquè encara que la independència no ens hagués d'afavorir econòmicament, que està clar que ho faria, i no hagués d'impedir l'aniquilació total de la nació catalana en sentit lingüístic i cultural, que és possible, té cap sentit continuar vivint amb una gent tant fastigosament vil, que ens volen tenir lligats a la porta de casa seva només perquè els sembla que així la seva nació és més poderosa i gloriosa? Aquesta gent encara no han sortir de l'època colonial i es deuen pensara que tinguent més territoris és més gran l'honor i orgull de la seva nació. Sí, això deu ser el que pensen aquesta gent, que després tenen la barra de dir-me nacionalista simplement perquè vull viure en llibertat i democràcia al meu país!

9 comentaris:

Noctas ha dit...

Completament d'acord. És una vergonya, un autèntic atac a la democràcia. Els qui no sóm independentistes hem de fer el possible perquè es canviï aquesta constiució barroera i feta a cop de pistola. Sempre he dit que si els catalns volen ser indepndents ningúi ho pot impedir. Hi ha un sentit d ela justícia. El que no tinc tan clar i aquí discrepem és si hi ha una majoria de catalans que la vulguin....recomano vegis el video de youtube que tinc penjat al blog amb la Espe. Aquí es veu el grau de barberie de l'espanyol imperialista.

L'home del sac ha dit...

Jo també tinc dubtes de que una majoria ho vulgui o no, però no és precisament preguntant-ho quan sortirem de dubtes?
Més important encara que ser independents és poder ser el que vulguem. Ha de ser possible que si algun dia hi ha una majoria al Parlament que vulgui fer una consulta sobre aquest tema la pugui fer en total llibertat. De que em serveix particpar en el seu joc pseudo-democràtic votant un partit independentista si després les opcions que jo voto són irrealitzables? Si no tenim majoria ens diuen que això són somnis de quatre... si n'hi ha diuen que és il·legal, com van fer amb n'Ibarretxe, i si algú opta per la via armada, a part de combatre'l, com és lògic, tenen la barra de dir que mai parlaran amb ells perquè les idees es defensen democràticament. Però si acabes de dir que les seves idees són il·legals i irrealitzables com pots tenir el morro de dir-li que es faci demòcrata, si tampoc servirà per poder-les dur a terme. Això és el que li van dir a l'Ibarretxe, el mateix que ha dit avui la De la Vega. Està clar, que a Espanya hi ha un nombre de ciutadans no menyspreable que políticament sóm il·legals i que ens tenen en fora de joc permanent.
No puc sentir més que un fàstic creixent per aquesta colla de demòcrates de quartel. Espero que a la UE se n'adonin que han acollit a un estat feixista en el seu sí.

Deyza ha dit...

Molt interessants tant l'entrada com el comentari.

Quan les lleis elaborades per representants del poble impedeixen triar al poble, alguna cosa falla. Em recorda a les ocupacions de la facultat de polítiques de la UAB, en que 3 (3!) representants de l'assemblea pretenien impedir fer classe a una vintena d'estudiants al·legant que representaven els seus interessos (els dels estudiants!).

Com pot una persona creure's el que diu en aquestes circumstàncies?

Molts auto anomenats "intel·lectuals" espanyolistes s'escuden en la careta de constitucionalistes, però, qui va votar la constitució? Les fronteres que la van votar estan basades en conquestes i annexions via matrimonis reials; i aquests precisament són els fonaments de la llei de lleis de la nostra... democràcia?

Josep (sl) ha dit...

El principal dret què els principals impulsors de la oposició al referèndum s'aferren són "El derecho de conquista" tot un argument jurídic.

Miquel ha dit...

Els espanyols tenen al seu codi genètic aquesta malfunció històrica de no saber entendre ni poder sentir cap tipus d'empatia per les diferents mentalitats que cohabiten al seu estat de nacions. Més enllà de les raons històriques, polítiques, socials, econòmiques o culturals, més enllà de tot això, el simple fet de saber que estem essent col·lonitzats per una colla d'ineptes incapaços ja és motiu suficient per voler escindir-se.

L'home del sac ha dit...

Doncs sí, som la última colònia que fot el camp de l'imperi.

Índia ha dit...

Com ja he comentat en algun altre bloc, el pensament espanyol és decimonònic, retrògrad i molt lluny del què hauria de ser una democràcia moderna...Per això Espanya està -i ho estarà durant molt, molt temps- sempre a la cua dels indicadors sòcio-econòmics, culturals, educatius, etc.

Aquest diumenge els d'Arenys iniciem el camí per demostrar que a Catalunya som diferents!

(Que orgullosa que n'estic, de ser d'Arenys...!)

L'home del sac ha dit...

Ostres Índia, així que ets d'Arenys!
Doncs en pots estar ben orgullosa de ser d'un poble així!

L'home del sac ha dit...

Gràcies a tots pels vostres comentaris. Està clar que pensem el que pensem, hem de fer el possible per aconseguir una democràcia real en aquest país.