dissabte, 16 de gener del 2010

La cortina de fum

Hi ha una pel·lícula titulada Wag the Dog traduïda al català com La cortina de fum on per tapar un escàndol sexual del president, s'inventen una guerra amb Albània per distreure l'opinió pública.
Em penso que amb això dels Jocs Olímpics d'hivern han fet el mateix. Al l'alcalde Hereu i al PSC tot els va malament. Les enquestes diuen que per primer cop (gràcies a Déu!) perdran l'ajuntament de Barcelona (si no els salva el PP, que tampoc ho veig impossible, perquè ja hi han pactat diversos assumptes, tots relacionats amb l'espanyolitat). I amb enquestes o sense, no hi haurà qui salvi el tripartit (esperem que tampoc hi hagi sociovergència). Sembla que se'ls acaba el monopoli del poder a Catalunya. Quina és la solució? Doncs d'un dia per l'altre i sense haver-ho parlat amb ningú anuncien que faran uns altres Jocs Olímpics, aquest cop d'hivern. No cal ni tan sols parlar-ho amb els pobles on hi ha les pistes d'esquí, ni amb les altres administracions, ni amb l'oposició, és igual, ho anuncien i ja està. Ja tenen el cop d'efecte. Em penso que aquest cop la cosa no els ha sortit massa bé i tothom els ha vist el llautó. Salvador Cardús ho definia com una maragallada sense Maragall, i l'encerta plenament. L'espanyolista de l'Hereu ja no sap com salvar-se. Té una ciutat que és un fàstic, on fa por passejar-se per segons quines zones, amb un munt de problemes, que està perdent tota identitat i tota catalanitat, però la solució és de sobte fer uns Jocs Olímpics, d'hivern... si convé ja cobriran la ciutat de neu artificial produïda amb uns generadors que funcionin a pedals...
Que consti que tot el que sigui posar Catalunya al mapa em sembla bé, i si es poden fer aquí uns Jocs Olímpics d'hivern em semblarà fantàstic que es facin (desconec si les condicions són les necessàries o no, ja que no hi entenc gens d'aquests esports), però les coses no es fan d'aquesta manera... Al senyor Hereu tant se li foten aquests jocs olímpics, l'únic que li preocupa són les enquestes i tinc la sensació que per una vegada el PSC no se'n sortirà. Tant de bo sigui així.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

COM PATIDORA VEINA DE BARCELONA:
DEU T'ESCOLTI¡.....AQUESTA GENT S'HAN BEGUT L'ENTENIMENT.
ESCLAR QUE EL PACTA PP. PSC.O CiU ES PROBABLE I SERIA UNA "PUT..." PER BARCELONA,PERO SIGUI COM SIGUI CAL UN CAMBIIIIII.....
JUGANT AMB BCN.

Miquel ha dit...

Això només vol dir que existeix un electorat d'altes exigències polítiques. Camps ja va oferir un cursa de Fòmula 1 a València i ara ens volen "temptar" amb els JJOO d'hivern.

Cesc ha dit...

Barcelona és un nyap. Em fa angúnia i només hi vaig quan no tinc més remei. Ciutat de pijoprogres i multicultural. Massa moderna per mi la veritat.