dijous, 26 de novembre del 2009

Ara ens vénen amb la dignitat?

Es pot perdre la virginitat quan ja te l'han clavat per tots els forats possibles? Oi que no? Doncs tampoc es pot perdre la dignitat quan no només te l'han clavat sinó que a més t'han fet una pluja daurada tants cops com han volgut.
Com a país, Catalunya fa molt i molt que ha perdut la dignitat i qualsevol tipus de respecte que li poguessin tenir. Saben que és com aquell nen que fa trapelleries i que es va el valent davant dels seus companys, però que al primer crit del mestre acotxa el cap.
Ens han retallat l'Estatut per on han volgut, ens han insultat i dit de tot , ens han donat un finançament que no aporta cap millora i quan sembla que li volen donar el cop de gràcia ara els diaris ens surten amb la dignitat, quan fins ara no havien fet més que acotxar el cap.
L'editorial unitari d'avui és totalment conservador, només vol preservar l'estatutet aquest retallat i no parla de cap possible solució al problema actual. És més, sembla que més que voler conservar l'estutet, el que tenen és por. Por al que pugui passar si el tribunal constitucional en fa una de grossa. Saben que això voldrà dir definitivament i sense excepcions que amb Espanya no hi ha res a fer, i suposo que això els fa por. Els fa por perquè donarà ales al sobiranisme i segurament ja estan bé com estan. A aquests diaris segurament (almenys a la gran majoria) ja els està bé un estatut que lliga Catalunya a Espanya per molts i molts anys. I al constitucional i al PP, si fossin llestos i no els agradés tant fer-se el milhomes, també els aniria molt bé.
Per altre costat, he de dir que el text té trossos bons. Parlar de dignitat és bo, encara que com ja he dit arriba massa tard. Fins i tot hi ha moments en que sembli que amenaci amb alguna cosa encara que indefinida i parla de solidaritat catalana. La unitat és bona, però com va dir n'Heribert Barrera, "si una resposta és unitària no pot ser contundent, i si és contindent llavors no serà unitària". Almenys de moment tenim la unitat. A veure que fan si finalment passa el que sembla que passarà.
Per altra banda, la reacció espanyola ha estat totalment cavernària... Feia temps que no recordava tampoc tanta unitat en els mitjans de comunicació espanyolistes exhibint la seva suposada superioritat racial. I a diferència dels nostres, la seva sí que ha estat una reacció unitària i contundent. És que per acusar de radicals a la Vanguardia i al Periódico (i fins al Diari de Tarragona!) s'ha de ser molt manipulador... i en Fede dient que els espanyols són els jueus dels nazis catalans... Aquests sí que en saben!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb el que dius. Aquest Editorial és el darrer intent a la desesperada per a frenar el sobiranisme creixent. Saben que una sentència contrària del TC multiplicaria els independentistes d'aquest país. I els fa por. Per això preguen per la minsa autonomia ja retallada i incomplerta. I el text, segur, no ve del no-res. Sembla dictat per ben amunt...

Miquel ha dit...

A mi tapoc em convenç aquest intent per arreplegar les quatre engrunes de l'estatutet.