divendres, 6 de novembre del 2009

A l'anormal d'en Miquel Àngel López Mallol

Avui es votaven a l'Ajuntament de Reus diverses mocions per convocar consultes sobre la independència de Catalunya. No és cap sorpresa que els partits espanyolistes, que hi tenen majoria, hi han votat en contra. El que si que és sorprenent i vergonyant és veure les raons que en donen. En Miquel Àngel López Mallol, regidor del PP, ha dit coses com ara: "ens hauríem de preocupar més per l'alt nivell d'atur a Catalunya, les altes taxes d'impostos o les raons del perquè les famílies catalanes són les úniques de tot l'Estat que paguen els 150 euros dels ordinadors portàtils" o "la majoria de la gent tenia problemes per culpa de la crisi mentre alguns es dedicaven a organitzar consultes". Té tota la raó que aquestes coses són preocupants, però això justifica que no es pugui fer res? Perquè no deix qualsevol administració de fer qualsevol cosa que no estigui directament relacionada amb la crisi. Que deixin de fer campanyes publicitàries estúpides. O millor, perquè no plega i renuncia al seu sou així tot d'una ens estalviem de pagar-li el salari i d'aguantar les seves estupideses? Ara és la crisi com ho podria ser l'epidèmia de grip, un altre dia ho serà la construcció d'una carretera, la celebració d'algun esdeveniment o que el Barça estigui a punt de guanyar la lliga. Per aquesta gent sempre hi haurà coses importants que seran compatibles amb tot excepte amb el que a ells no els agrada. Com si qualsevol govern es dediqués només a un sol tema, per això hi ha diversos departaments i es fan diverses polítiques. Si no els agrada la idea, que ho diguin clar. Que diguin que voten que no perquè estan en contra de la independència o perquè el poble no té dret a decidir o "porqué no me sale de los cojones, cagüen la puta que esto es España!". Així és com ho haurien de dir, alt i clar, que diguin clar si volen que no són demòcrates però que no ens vinguin amb estupideses, perquè pel que no els agrada, sempre hi hauran coses més importants. És més, si tant li importa la crisi, que demani la independència, així disposarem de tots els diners que cada any ens roba Espanya. Això és el que faria si li importés la crisi. Mentre no ho faci, vol dir que l'únic que li importa és l'imperi i xupar de la mamella.

2 comentaris:

Josep (sl) ha dit...

Populisme i espanyolisme va massa sovint de la mà. De fet el projecte espanyol a Catalunya és sol defensar d'aquesta manera. Des de la idea que a la gent li interesen coses del dia a dia i no esta per orgues amb idees d'iluminats.

Passat pel meu blog responc el teu comentari sobre la sociovergència. Sento no haver-te respost abans. He estat aquest cap de setmana a Perpinyà i he estat aïllat dels ordinadors.

Noctas ha dit...

Bona reflexió i a més estic plenament d'acord amb tú. Sempre tindran una excusa. Avui la crisi demà el terrorisme i així ad infinitum. No és democràtic impedir referèndums. Amb això l'estat espanyol demostra de quin peu calça...salud