dimarts, 19 de maig del 2009

Cremem el ministeri de la igualtat

Com deia fa unes setmanes l'amic blocaire Noctas, és cada cop més necessari que algú faci alguna cosa contra el Ministeri de la Igualtat, que amb aquest nom, podria ser un dels ministeris que George Orwell posà en la seva obra 1984.
El cas és que m'he assabentat d'una empresa que s'enfronta a una possible multa de 300.000 euros per no fer polítiques d'igualtat. Almenys això és el que ha proposat un inspector de treball, a més d'una sanció d'uns 15.000 euros que ja no els treu ningú.
D'aquesta empresa, només un 20% dels treballadors són dones. És normal però. És una empresa industrial, amb grans màquines i no crec que quan tenen una plaça vacant s'hi presentin gaires dones per cobrir-la. A les oficines, hi ha més dones que homes, però a les fàbriques en són poques. Tot i així, el seu percentatge de dones empleades és superior al seu sector. Però es veu que per un inspector de treball això no és normal. El més fort és que no demana la multa per l'empresa per discriminar a la dona, això en cap moment ho diu. Diu que l'empresa no li ha pogut demostrar que el fet que hi hagi tanta desigualtat entre el nombre de dones i homes no respongui a la seva política de contractació. O sigui, que no li ha pogut demostrar que si no tenen més dones és perquè cap dona no vol fer aquesta feina i no perquè ells ho volen així. L'empresa recluta els treballadors a través d'una empresa de selecció de personal, i diu l'inspector, que no queda demostrat que l'empresa li digui als que fan la selecció que descartin els currículums de dones.
La part positiva, és que esperen no haver de pagar aquesta multa, ja que a altres empreses del sector se'ls ha tret la multa si es comprometen a fer un pla d'igualtat a l'empresa. Igualment una pèrdua de temps i diners. No cal dir que si aquesta empresa hagués de pagar aquesta multa, amb els temps que corren, es trobaria en una situació molt delicada.
Em penso que ja va sent hora que algú posi seny i digui prou a aquestes polítiques pijo-progres que amb una paraula tant maca com igualtat no paren de posar problemes a l'economia productiva d'aquest país.

3 comentaris:

Noctas ha dit...

És una vergonya que hi hagi gent que es dediqui a estafar als demés en nom de la igualtat. Una vergonya que hi hagi empreses que puguin acabar tancades per aqueste multes indecents. Si jo fos la minsitra no podria dormir tranquil.Per cert gràcies per la referència crack!!!

Adrià Izard ha dit...

Jo crec que l'important és que la gent sigui la millor i la més preparada, independentment de si és home o dona. De manera que hi hauria empreses/governs... amb més homes i altres amb més dones perquè no tots naixem preparats per fer el mateix.

Josep (sl) ha dit...

Ja tens raó amb la referència a 1984. Hi ha una cursa inquisitorial per exprimir el contribuent. Crec que s'hauria de demanar sobretot sentit comú i això és el què ens falta.