dimarts, 11 de maig del 2010

Vull sentir als sociates criticant el referèndum il·legal de Barcelona

On són? Jo no els sento. On són tots els que deien que en època de crisi no es podia perdre el temps fent referèndums, encara que fos preguntant coses tan transcendents com la independència del país, i fins i tot encara que no s'hi destinés ni un cèntim de diner públic? I els que deien que no es poden fer referèndums sense l'autorització de l'estat? On és tota la xusma aquesta que els molesta que es pregunti sobre la independència però no que es gastin els diners de tots en una campanya d'imatge de l'alcalde. I l'advocat de l'estat, tampoc hi és? I la Falange no protesta perquè vulguin canviar aquella avinguda per on van entrar fa setanta anys? Quanta hipocresia, quant de dispendi i quanta cara dura. Jo que havia llegit blocs de regidors de la secta, amb comentaris totalment demagogs i sectaris en contra de les consultes populars sobre la independència i ara resulta que preguntar a la població està bé. Fins i tot està bé encara que no se'n puguin validar els resultats de cap manera. Fins i tot ocultant una de les opcions, que en terminals de vot electrònic sembla que aquest matí ni sortia. Això sí que és una "bufonada", com va titular algun diari del centre de la Messeta l'endemà del referèndum a Arenys de Munt. Potser per ser una bufonada de l'alcalde caldria ignorar-la i denunciar que això sí que és un referèndum de fireta, sense cap garantia democràtica. Però tot i denunciar-ho, tinc clar el que faria si visqués a Barcelona: votar la C, l'opció de deixar-ho tot tal com està, excepte el cap de l'alcalde, encara que no tindria cap garantia de que el meu vot fos tingut en compte. Almenys, a resultes d'això, com molt bé va dir en López Tena, ja sabem que fer referèndums no és il·legal, i no ho és ni tan sols si els convoca un ajuntament, si s'utilitzen milions d'euros de diner públic i les dades del padró.

4 comentaris:

GOS GÀNGUIL ha dit...

Això serà un fracàs en tota regla pels sociates (si no manipulen reultats, és clar...) Amb 3mm € de pressupost per publicitat i organització, amb una setmana per votar.....no s´esperen més d´un 15% de participació!!! I tothom que conec que ha votat (quatre gats, inclòs jo mateix)ho està fent per l´opció C. Després vindran donant lliçons sobre la participació a les consultes independentistes; amb quatre duros i una canya els triplicarem la participació......Sociates fail!!

Noctas ha dit...

mmmm s'ha de apreciar si hi ha un interès general alhora de fer el referendum. No es pot fer un refrèndum per consultar per exemple si la porta de casa meva ha de ser de color marró o gris. En el cas de la Diagonal hi ha un interès general per banda dels barcelonins? podria ser, tot i pensar que això que volen fer és d'una frivolitat olimpica. En el cas del referèndum independentista hi havia aquest interès general? vaaaaa tenint en compte que varen votar el gat i la tieta no crec que hi hagués massa interès.

Anònim ha dit...

QUANT DE COMICIONS PER EL "PARTIDO"DE AQUEST MIL-LIONS EN PUBLICITAT?
JUGANT AMB BCN.

L'home del sac ha dit...

Jo només conec una persona que ha votat i ho ha fet per la C.

Noctas, hi hagués interès o no en el referèndum sobre la independència, el van organitzar i finançar els que tenien interès en fer-lo, cosa que no passa amb el de la diagonal. I et recordo que a més del gat i la tieta van votar mig milió més de persones. Jo crec que si que hi ha interès per un referèndum sobre la independència, però un d'oficial, no un de fireta.