dimarts, 27 de gener del 2009

ZP i les audiències

Sento aquest matí per la ràdio les audiències que va fer en ZP ahir al programa aquell de preguntes (que no vaig veure pas, perquè no li trobava cap interès). Un 31% a l'estat espanyol. És una molt bona audiència, encara que era previsible. Parla el president del govern en un moment de crisi, a això li posem un cert espectacle televisiu i una mica de populisme.
El que m'ha sorprès però, és l'audiència a Catalunya. 17%!!! Ja em semblava lògic també que a Catalunya l'audiència fos menor. Per una part pel fet diferencial. De la mateixa manera que els partits de la selecció espanyola tenen menys audiència, i això que molts els mirem esperant que perdin, també era lògic que una mena d'entrevista al president espanyol tingués una mica menys d'audiència. També perquè competia amb Ventdelplà, sèria que trobo bastant penosa des de fa força temps, però que té molta audiència entre els catalans.
El que no m'esperava però, és una diferència tant i tant bèstia! Cal recordar que fa menys d'un any el partit d'en ZP tingué a Catalunya uns resultats extraordinaris i gairebé històrics en les eleccions que li permeteren accedir per segon cop a la presidència. Què passa doncs? Que als seus votants no els interessa el que diu? Però si precisament es diu que el gran actiu del socialisme català és en ZP!
Això referma les meves hipotesis de que el vot al PSOE a Catalunya ve d'una massa inèrta que va a votar seguint consignes, pensant que vota lo que està bé per evitar que manin els dolents, pensant que fan lo correcte i fins i tot alguns pensant que amb el seu vot afavoreixen Catalunya; però que no els interessa gens ni mica el que diuen ni el que fan. Votarien un ximpanzè si es presentés de cap de llista i es quedarien igual de tranquils.

2 comentaris:

Noctas ha dit...

Exacte, són així de ximplets., també és possible que en aquella hora fessin Vent del Pla i ja se sap, els seriots a Catalunya tenen un èxit desenfrenat...saludus crack

Josep (sl) ha dit...

Jo tampoc el vaig veure.