dilluns, 12 de gener del 2009

Ramon Tremosa, un bon representant a Europa

És un bon economista i té les coses molt clares. Té clar que Catalunya per prosperar ha de tenir els seus propis diners i gastar-los com més li convingui. Té clar que Espanya no és més que una nosa per continuar avançant. Es deia que CiU podria presentar a n'Alfons López Tena a les eleccions europees. Hagués estat un gran candidat que encara m'hagués agradat més, però el seu perfil tant marcadament independentista li posaven difícil. Amb Tramosa agafen algú d'un perfil similar però potser més fàcil d'acceptar pels seus socis. I amb aquest candidat demostren (que jo no m'ho creia pas) que la Casa Gran és alguna cosa més que marqueting, i que realment s'hi pot incorporar gent de fora del partit i també que aposten de veritat pel sobiranisme. Molta gent veia en Tremosa a l'òrbita d'ERC que no de CDC, així que els hi han colat un bon gol als d'ERC amb aquest fitxatge inesperat. Ara el que faltaria és fer una candidatura unitària. En unes eleccions com els europees i un candidat com aquest, és la gran ocasió, però sembla que tampoc. Llàtima. En tindrem poques així. (Jo ja he sentit algú d'ERC dient que el seu vot seria per en Tremosa si no presentaven algú molt bo els seus.)

5 comentaris:

Índia ha dit...

Crec que podria ser un bon candidat per a una candidatura nacionalista transversal. Però és evident que això és del tot incompatible amb tripartits!Em sembla que faré el mateix que el teu amic o conegut...!M'estic plantejant el mateix.

Josep (sl) ha dit...

A veure els 2 Tremosa i López Tena són liberals i independentistes. Un Tremosa té una imatge més moderada que provoca a menys rebuig entre els sectors no sobiranistes de CiU. Degut al seu perfil Acadèmic pot defensar temes importants com infraestructures a Europa.

És un bon fitxatge, la casa gran en els últims temps ha atret gent independent que orbitava en el catalanisme entre ERC i CiU i inclús entre els catalanistes del PSC.
Tot i les burles a Casa gran és un projecte seriós o així el veu una part important del catalanisme. La aposta pel dret a decidir, almenys de moment, no és solament retòrica.

No crec, que sigui en sí, una Opa hòstil a ERC, però si tot un cop d'efecte. Igualment a efectes pràctics tampoc crec què acceleri una descomposició electoral d'ERC, perquè en tot cas si hem de fer cas a les últimes eleccions ja estava en dinàmica negativa.

L'home del sac ha dit...

Josep, sí que ERC ja està en dinàmica negativa, però aquest candidat pot fer que gent que els vota ja amb el nas tapat o que potser aquesta vegada no anirien a votar acabi votant CiU.
Ja veurem... En les últimes europees tant els resultats de CiU com d'ERC van ser patètics, suposo que no devien interessar als catalans aquestes eleccions, ja cansats de moltes coses...

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

A tots aquells que parlaven de que la casa gran només eren meres bones intencions però res mes, a tots aquells que quant al congrés de CDC amb la resolució de la ponència que deia que CDC vol assolir el dret a decidir com a dret inalienable del nostre poble, i que la nostra fita es la sobirania nacional de Catalunya, i encara ens deien que érem molt tèbies en els nostres plantejaments, i que feien falta mes gestos, a tots aquells que sempre tenen una crítica a CIU de si sempre anem amb ambigüitats, els dic.
Amb l’elecció de Ramon Tremosa, es demostra que la casa gran del catalanisme està certament oberta a tots els catalanistes que vulguin entrar, i en Tremosa, Lopez Tena, Colom, Eric Bertran, i d’altres han volgut entrar lliurement.
Ja no podran dir que anem amb ambigüitats amb el tema nacional, perquè un sobiranista convençut, encapçala la nostra llista. I a més va votar NO a l’estatut de Catalunya.
Els retrets de ERC, només es poden entendre perquè no van aconseguir que s’acostés a ells, ja que no fa gaire temps, volien fitxar-ho.
En tot cas com a militant de CDC estic molt content de la decisió encertada de la seva elecció i del pas endavant indiscutible donat per CIU.

Josep (sl) ha dit...

Ja és diu si ho fas bé t'imiten.
I si t'he de ser sincer a mi també m'ho ha dit gent: O voto ERC amb el nas tapat o voto CiU amb el nas tapat, també.

Les últimes Europees van ser un fiasco pel catalanisme CiU+ERC. Esperem que algú del perfil de'n Tremosa animi al personal a no abstenir-se.