dissabte, 13 de desembre del 2008

Alça Manolo!

Hi ha personatges per qui sembla que no passen els anys i el gran Manolo continua tant en forma com sempre. Aquesta vegada ha dit que als nacionalistes se'ls havia de ponderar penjant-los d'algun lloc. Si ho hagués dit un altre pensaria que es tracta d'una metàfora de mal gust (vegeu animalades tipus Joan Tardà), però venint de qui ve no ho veig tant clar. Si qui ho diu és un personatge que ha signat penes de mort, que la policia ha assassinat sota les seves ordres i que ha defensat que s'utilitzi la violència si cal per mantenir la unitat d'Espanya, doncs ja no veig tant clar que sigui només una sortida de to. No és el mateix que t'amenaci de mort algú que saps que és imbècil però inofensiu a que ho faci algú amb el seu historial. Tot i això no he sentit massa rebombori... És clar, si es diu que mori una persona (metafòricament) i aquesta representa la unitat d'Espanya és molt més greu que voler penjar milers de ciutadans... I tampoc és el mateix justificar l'us de la violència per mantenir la unitat de l'imperi que fer-ho per qualsevol altra causa. A més, que ja sabem que ho deia pels nacionalistes no espanyols, però com que ha dit nacionalistes a seques, potser també molts nacionalistes espanyols, que són els que hi ha més a l'estat espanyol i els que ho són més, es podrien donar per eludits, començant pel mateix Fraga, que si ponderéssim el seu nacionalisme, potser no el podríem penjar perquè cauria pel seu propi pes.
Doncs això, que com diu la magnífica cançó de la Trinca: "Alça Manolo!"

PD: Ahir al matí vaig tenir la temptació de posar a la Cope suposant que en Losantos el defensaria, i que va, tot el contrari, el va acusar de ser nacionalista i d'haver vulnerat la llibertat de milers de persones imposant l'ensenyament en gallec a Galícia!!!! (Clar, que a Galícia el gallec és un idioma estranger que no s'ha d'ensenyar ni potenciar).

2 comentaris:

Noctas ha dit...

El Losantos sempre sorpren., per això és un gran locutor de radio., però deixem Losantos i anem al gra. El senyor Fraga és un autèntic malparit. Sí, va ser un bon polític,sí, va ser un home molt inteligent, ponent de la constitució, pero un malparit. Ja està., no cal donar-hi més voltes. A la vida o ets un malparit que per fer carrera signa penes de mort, o renuncies a la vida política per no haver de matar ningú..saludus i Losantos sempre ha criticat Fraga i el seu passat franquista.

GukGeuk ha dit...

Kaixo,

és cert que no se n'ha sentit gaire d'això, però ja sabem com se les gasta la "brunete".Hi ha un video al youtube on parla de l'euskera... boníssim hehe que si no hi ha mitjans per a ensenyar una llengua dels cromagnons etc hehe

Escolta, si tant t'agrada el meu bloc d'història, per què no hi col·labores? sovint em falten idees i sembles bastant creatiu hehe

PS.- l'article m'ha agradat perquè t'ha quedat molt natural ;)