dissabte, 11 d’octubre del 2008

Si la justícia fos igual per tothom...

No estic en contra de prohibir cap manifestació. Més val permetre-les totes i si després en alguna s'hi comet algun delicte, prendre mesures i perseguir-lo.
Però si en aquest estat la justícia fos igual per a tothom, la manifestació de demà a Tarragona s'hauria prohibit. S'hauria prohibit perquè la fan unes persones que fan apologia de la violència. El partit que la convoca, estaria il·legalitzat, per fer apologia de la violència i per tenir entre les seves files a un terrorista que va matar a un jove en un poble del País Valencià. Aquest assassí estava en una candidatura en les passades eleccions municipals, però aquesta candidatura no es va il·legalitzar, a diferència de moltes altres del País Basc on no hi havia cap assassí. En algunes manifestacions de l'esquerra independentista catalana s'han cremat fotografies del rei o banderes d'Espanya. Moltes vegades aquestes persones han estat identificades i condemnades per haver-ho fet. No entenc que sigui delicte cremar una foto o una bandera, però ho és. Se'ls va identificar i detenir. M'agradarà veure si diumenge es fa un seguiment dels delictes que es cometran en aquesta manifestació i s'actuarà. És gairebé segur que es portaran banderes que són apologia del feixisme o nazisme i per tant de la violència. M'agradarà veure si es fa alguna cosa...
Si fossin bascos estarien tots ben tancats i il·legalitzats, però com que no ho són...

6 comentaris:

miquelet ha dit...

El perseguiment de la esquerra abertzale dóna vots i el perseguiment dels feixistes no. Aquesta és la gran diferència.

Salut.

Índia ha dit...

Això mateix comentàvem ahir...Com pot ser que es permeti una manifestació que fa apologia d'idees nazis i franquistes?? Hauria d'estar prohibit, de la mateixa manera que és delicte a Alemanya fer exhibicions de caràcter nazi. La clau és que a Espanya hi ha encara moltíssima gent (més de la que ens pensem habitualment) que és més que menys partidària de les idees que es preconitzen en aquestes manifestacions...i evidentment, això dóna moltíssims vots! En matèria d'organització territorial, tant li fa PP que PSOE...

Noctas ha dit...

Bé a mi em fan molt de fàstic tant les manifestacions dels feixistes com les dels Abertzales que també són feixistes..saludus

GukGeuk ha dit...

Kaixo,

més que ser bascos o no, la qüestió crec que és posar en entredit la unitat d'Espanya amb prouta força o no i, els de l'extrema dreta, això no ho fan, mentre que d'altres sí. Ni violadors, ni pederastes, aquí on ens fan viure el delicte el fa qui no creu en "la unidad".

Noctas, el teu comentari potser és una mica agosarat. Abertzale vol dir "patriota" i s'entèn també com "nacionalista". Tant PNB, com EA són abertzales i Aralar l'esquerra abertzale. Després que tots els de batasuna són feixistes també ho trobo massa dir, n'hi ha que sí, però ja és normal als extrems (com al PP i no per això tots són feixistes)Salut

Josep (sl) ha dit...

A Alemanya com a gran part de Europa la apologia del nazisme esta prohibida. A Lituània encarà van més enllà i esta prohibida la del comunisme i el nazisme.

El problema és què l'ordenament jurídic ho permet no és poden prohibir per llei. I de fet a Espanya és més còmoda la ultradreta que defensa la unitat total de Espanya i l'eliminació de tot lo diferent als espanyols purs.

Els elements extrems, dreta i esquerra, fan servir els elements de l'estat de dret: com la de llibertat d'expressió i manifestació de la democràcia per fer-se veure i provocar rebuig per poder fer discurs victimista.

El feixisme és troba en l'actitud de negació per la força amb insults, amenaces i violència de les persones o entitats què no agraden a una minoria.
El feixisme en general es troba tan quan els caps rapats agredeixen a independentistes, gays o immigrants. O l'esquerra independentista agreix i insulta a dirigents de PP o en el fossar de les moreres a gent que no comparteix les seves idees.

Cesc ha dit...

Jo considero que la democràcia ha d'impedir els elements que la volen destruïr servint-se d'aquesta.

Per això considero que una manifestació a favor de la ETA ha de ser tan il·legal com la del passat diumenge a Tarragona.

A Alemania està prohibit el nazisme i també crec que el comunisme.

Crec que si un partit amb vincles etarres ha de ser il·legal, també ho ha de ser un partit que vulgui instaurar un sistema feixista.