divendres, 18 de maig del 2012

Les accions de Bankia

Les accions de Bankia estan pujant prop d'un 16% en aquests moments, un 30% fa només uns minuts. Durant els últims dies no han parat de baixar, un 30% ahir i ja ho han fet en més d'un 60% des que van sortir a borsa.
No entenc pas perquè pugen avui i encara entenc menys perquè encara no van baixar més en els dies anteriors.
Quan val Bankia ara mateix? Per mi, 0. Per més diners que tingués, no en compraria ni una acció. És per això que em sorprèn. Perquè si ahir les accions de Bankia van baixar un 30%, vol dir que se'n venien, està clar, però que també se'n compraven. Si hi hagués oferta però no hi hagués demanda, que seria lògic, el preu seria zero, però no, a preus inferiors als de dies anteriors, però hi havia "algú" que en comprava... Potser algú amb capacitat per influir en els preus i que esperava la pujada d'avui? No ho sé, ni ho crec. L'únic clar és que hi ha algú que compra.
Coneixeu vosaltres algú que hagi comprat accions de Bankia? Doncs jo tampoc...
Al final deuen tenir raó els qui diuen que a la borsa hi ha un grapat de psicòpates comprant i venent.

Tema a banda és que moltes de les accions de Bankia estan en mans de qui no les hauria de tenir, molts clients de Bankia que els les van endossar de qualsevol manera al es pròpies oficines de l'entitat, o empreses a qui només donaven crèdit a canvi de que els compressin unes quantes accions...
Bankia és el reflex de l'Espanya fallida, l'Espanya del xanxullo a la llotja del Bernabéu, l'Espanya del nou ric, l'Espanya del "hágase", l'Espanya que no sabia que Espanya no és la terra de xauxa.

PD: Me n'oblidava, tampoc compraria ni de broma accions de facebook, a un preu que tardaries 17 anys en recuperar suposant que el benefici s'incrementés un 15% cada any (que ja és molt suposar!)

4 comentaris:

Salvador ha dit...

No sé si són psicòpates però el cert és que alguns es deuen estar omplint les butxaques especulant. Tant li fa si val molt o poc, puja o baixa, el bon especulador sap aprofitar el moment.
He llegit a algun lloc que qui ha comprat moltes accions de Bankia és la pròpia Bankia.

GukGeuk ha dit...

Jo no confio gaire en facebook, però han de treure aviat una appstore, a saber...

L'home del sac ha dit...

I vols dir que la gent pagarà per aplicacions de Facebook?
Tinc la sensació que qualsevol dia passarà de moda i s'haurà acabat tot... A part de que encara que no passi de moda, els ho veig molt difícil per aconseguir ingressos...
Si és pels anuncis als que clico jo... fins i tot els tinc bloquejats i fa anys que no en veig cap...

Oliva ha dit...

MES DIFICIL D'ENTENDRE ES LA ACTITUT DEL DIRECTOR DEL BANC D'ESPANYA,EL "SOCIATA"FERNANDEZ ORDOÑEZ,COM ELS VA DEIXAR FER?..POTSER PER PODER ENTRAR A LA LLOTJA DEL REALIIISIMO^?I LA NO SUSPENCIO DE LA SEVA COTIZACIO EN BORSA QUE?