dimarts, 7 de juny del 2011

Retallar no, però aprimar una mica potser sí…

Estic en contra de qualsevol retallada que provoqui una disminució de la qualitat dels serveis bàsics que reben els ciutadans, sigui sanitat, educació, etc. És cert que les despeses s’han d’ajustar als ingressos i des d’aquí el meu rebuig més contundent als que simplement es posen darrere de la pancarta a cridar contra les retallades, però sense aportar cap solució ni explicar quina solució utilitzarien ells. El que està clar és que la Generalitat no es pot continuar endeutant i acabar com Grècia. Per mi, la solució és molt senzilla: recuperar el que ens roben. Com que tenim un govern covard o que en relació a això té una estratègia definida que no vol trencar o no ho veu viable per no tenir prou suport de la mateixa gent que després es queixen, doncs la solució és reduir despesa.

No sé on és el límit, però n’estic segur que la despesa es pot aprimar de forma important sense que se’n vegi afectada la qualitat del servei. Tota administració està plagada de despesees innecessàries, despeses que s’han produït algun any i que s’han anat reproduint cada any simplement per vici. Quan l’aixeta raja, ningú es pregunta aquestes coses i es van fent més i més coses, i més privilegis, i més personal i més assessors, i unes moquetes més cares i una decoració més no sé què i ajudes a no sé qui... Si aconseguim acabar amb molts d’aquests mals vicis, la crisi haurà tingut almenys una bona conseqüència. Almenys aprimar una mica de greix innecessari per poder tornar a començar una (malauradament) nova etapa d’engreixament, que això de les administracions públiques, sembla que de dieta no en saben fer.

3 comentaris:

maria ha dit...

Alguns s'havien acostumat a una bona vida que no era gens normal.

Noctas ha dit...

Veurem per on engreixen els convergents ara que governen. De moment si els tios el.liminen l'impost de succesions amb el què això comporta, és evident que necessiten recaudar diners d'una altra banda. Retallen doncs la sanitat pública. Es lamentable aquesta retallada perquè nosaltre seguim pagant el mateix a la seguretat social i tanmateix el servei que ens presten és cada dia més deficitari. saludus:)
pd: estic d'acord amb la supressió de l'impost de sucessions i cada dia estic més d'acord en la el.liminació de la santitat pública sempre i quan això comporti que el 20% del meu sou que se'n va a les arques estatals es quedi a casa meva!

GukGeuk ha dit...

Recuperar el que ens roben...

Sempre he dit que, per desgràcia, els bascos això ho vam recuperar amb tiros i bombes. Sembla que en aquella època, País Basc i Espanya sí parlaven la mateixa llengua. Molt trist