dilluns, 16 de maig del 2011

#Noelsvotis Als que fan demagogia amb la immigració: PP i PxC

Podria dir que no se'ls voti per feixistes i anti-catalans, però m'ho estan posant tan fàcil que no cal arribar ni a aquest argument, que per mi cau pel seu propi pes. Les declaracions d'aquests últims dies d'alguns líders del PP es desqualifiquen per sí soles. Cauen en el populisme més barat i en la demagògia d'incitar els baixos instints de les persones. Que si les malalties portades per immigrants, que si ens col·lapsen els serveis socials, que si primer els d'aquí... O les nenes amb burca saltant a corda per part de la Plataforma i que si els immigrants ja marxaran sols quan governi l'Anglada. Quina colla tan repugnant. Hi ha un fons que és que la immigració descontrolada en alguns llocs està portant problemes, però això de voler fer pensar que els de fora només ens porten mal i s'aprofiten de nantros és repugnant. Repugnant i immoral. I el preocupant és que és un missatge que qualla en molta gent. Curiosament també, en molta gent que ells o la seva família també han estat immigrants en aquesta terra, i anys i anys després alguns volen ser catalans sense ni tan sols haver obert les maletes i haver-se integrat mínimament. No sé si això del PP de Badalona són colonitzadors contra immigrants, o és que la gent és tornen rucs de tan de mirar Tele5, però és preocupant que tots els sondejos diguin que el PP es mantindrà o pujarà a les principals ciutats. Els altres, els de PxC ja veurem. El seu líder aixecava el braç fa anys al Valle de los Caídos i com que això no donava vots, ha trobat un filó més rendible. També en García-Albiol i d'altres com que han vist que l'anti-catalanisme tenia un camp molt limitat, han anat a xupar de l'immigrant. El curiós és que fora de Catalunya aquest discurs no el fan, o no el remarquen tant. Segurament és que allà ja són un partit central i no el necessiten. Aquí saben que centrals no ho poden ser i que només poden aspirar a ser una minoria de xarnegos rebotats que venen aquí a imposar-nos la seva llengua superior i la seva cultura gloriosa. Com que amb això no n'hi ha prou, doncs copiem aquests moviments neo-feixistes emergents a Europa que beuen del nacionalisme més ranci. I que consti que crec que la immigració suposa un repte molt important per la societat i que en molts llocs s'ha convertit en un problema. Però un problema a tractar des de la serenor i la responsabilitat, no incitant a les masses. Als immigrants se'ls ha d'ajudar a que s'integrin. A que es puguin convertir en catalans sense renunciar a ser allò que són. I al que no ho faci i ens vulgui imposar alguna cosa, bon vent i barca nova, començant per molts d'aquests colonitzadors que ens venen a donar lliçons sobre immigració. I als que són nostres, doncs els haurem d'aguantar, com un tumor allà aïllat fent tot el possible perquè res ni ningú els pugui donar la raó.

2 comentaris:

maria ha dit...

No sé pas com acabaran els resultats d'aquestes eleccions.En principi sembla que hi ha d'haver molts canvis però no sé, de vegades la gent parla tant i sempre acabem parant allà mateix.A veure quines sorpreses ens depara el futur.^-^

reflexions en català ha dit...

És molt fàcil donar la culpa als immigrants. Fa tres anys, quan feien les feines que aquests que bramen no volien, ningú deia res.

Només faltava això de les malalties.