dilluns, 8 de novembre del 2010

Partido Popular: En permanent fora de joc

Ara mateix el PP és un partit que juga en una altra lliga. No pels bons o dolents que puguin ser els seus resultats, sinó perquè ells ho volen així. Tal com estan ara les coses, per bons resultats que tinguessin, difícilment podrien tenir cap rellevància institucional. Potser en molts llocs de l’estat espanyol representen la centralitat, però aquí n’estan a anys llum de distància. Són directament populistes anti-sistema. Utilitzen la demagògia contra tot el que no sigui espanyol, sigui català o musulmà. Hi va haver una època, amb en Piqué, que semblaven un partit liberal, parlaven molt d’economia i amb fonaments. Ara, de fonaments, res de res; només burxar, destruir, crear odis. Són uns carques que en el fons enyoren temps pretèrits. És un cas similar al de ciutadans, tot i que més sòlid i també més conservador i caspós. Ara mateix, aquest partit només pot ser votat per gent amb ganes de destruir Catalunya. No entenc que algú que no tingui aquesta intenció els pugui donar el sufragi. Hi haurà el típic que ens sortirà a dir que els vota perquè és un partit liberal i conservador, etc; però té tan poc sentit com si un ecologista votés un partit nazi perquè també digués que protegirà el medi ambient. De res serveix que puguin ser liberals (que no ho són, són populistes i prou), si també volen destruir el país. Volen seure en un Parlament en el que no creuen, ja que tot el que aprova ho acaben impugnant a les institucions espanyoles. Ara, a la fòbia anti-catalana hi sumen tics anti-immigració (no espanyola, és clar), a veure si poden pescar alguna cosa per aquest cantó. Tot en ells és una immoralitat vomitiva. Tant d’anar contra la immigració i el que haurien de fer primer de tot, és tornar ells al seu país d’origen. El que en altres països pot ser l’extrema dreta jacobina i feixistoide, aquí ho representen ells.
Per tot això, estan condemnats a moure’s en un espai reduït i a no poder formar majoria ni fer pactes seriosos amb ningú, només a continuar vomitant sobre un Parlament al que preferirien veure convertit en un museu, i utilitzar els seus excrements com un ariet per anar desnaturalitzant el país fins a fer-lo desaparèixer.

13 comentaris:

Cesc ha dit...

Mai havia vist tanta porqueria vessada sobre un partit democràtic, però bé...

Tu el que no pots fer és dir que utilitzen la demagògia i després caure-hi tu dient que "enyoren temps pretèrits". Quins temps pretèrits hem d'enyorar si el PP la formem gent majoritàriament jove?

Efectivament el PP amb Josep Piqué va apostar per un discurs econòmic i amb Daniel Sirera i la presidenta actual el discurs va més centrat en la defensa del bilingüisme. Però que això serveixi per crear odis, com dius tu, ho trobo, francament, molt agosarat.

Si el PP volgués destruïr Catalunya, com tu dius, no tindria gent com jo militant-hi. Si el PP volgués destruïr Catalunya no sonaria a les enquestes com la tercera força parlamentària. Si el PP volgués destruïr Catalunya no hauria pactat amb CiU el 1999.

Atacar un partit dient que vol destruïr Catalunya perquè vol que aquesta continuï formant part d'Espanya i perquè defensa l'ús del castellà a les administracions és símptoma de pensament únic. És feixisme. És no respectar que hi ha diverses maneres de veure i entendre Catalunya.

Catalunya és Espanya i a Espanya hi ha una llengua que és oficial a tot l'Estat. Jo ni la utilitzo però el lògic és que qui la vulgui utilitzar la pugui utilitzar amb llibertat.

Josep (sl) ha dit...

Na guzkeuk em dóna records per tu.

Aquestes eleccions el PP s'escora cap l'unionisme més des acomplexat. I té una hostilitat envers al català més gran vista, des de temps de Vidal-Cuadras.

certament la sentència de l'estatut ha contribuït a fragmentar l'espai social i el PP ha vist encoratjades les seves postures més dures (hardcores, si vols afegir en l'eix nacional).

La sentencia aprovada pel TC diu què el català és llengua "Normal" de la administració.
I per cert dins de la UE s'ha lloat el model català de immersió i sentències del propi TC també. I els resultats dels alumnes en probes de castellà també demostren que la immersió no va en contra del castellà.

La defensa del castellà, ja ve garantida pel pes de l'Estat central i el seu cos normatiu i els seus estaments. Si vols presenta una factura en català al ministeri de defensa i a veure si té la retornen.
Defensar un bilingüisme què és disglosia del català a la pràctica, hauria de ser el contrari del que afirmeu. Es més els comentaris de Rajoy: "Dient que el Papa parli uns fragments de català, és el millor que mai li ha passat al català". Es mala fe o pura ignorància de 1000 anys d'història una literatura molt rica.

Josep (sl) ha dit...

El PP sona 3r a les enquestes per la desfeta d'Esquerra no perquè guanyeu nous espais electorals.

maria ha dit...

Votar aquest partit és com tirar enrera.Molt bona descripció.Ni com última opció els escolliria.

Noctas ha dit...

El discurs de Alicia sanchez camacho en matèria d'inmigració és perillosíssim....saludus!

Anònim ha dit...

El PP és un partit amb recursos (amb recursos al Tribunal Constitucional).

El que perden per via democràtica ho volen guanyar via Constitucional.

Miquel ha dit...

Llegia l'altre dia (no em facis dir on) una opinió que deia que el PPC té aquesta etiqueta de sucursal de la qual no es pot desempallegar. Això fa que a Madrid juguin amb els candidats del PPC com estovalles, que cada X temps s'han de canviar. Entenc que els líders del PPC vulguin demostrar un personalitat forta i marcar perfil propi, com intenta l'ASC, encara que no doni més de sí i acabin per canviar-la com han fet amb la resta de caps populars a Catalunya.

Anònim ha dit...

El que estem veient darrerament és senzillament la vertadera cara del PP. El Piqué havia intentat tapar-la, però la veritat sempre acaba sortint a la llum. Ells s'auto-exclouen i es resignen a quedar a part de la resta de partits. I en són perfectament conscients. Però els hi és igual. Saben que això els dóna vots on realment els interessa.
I sobre el comentari primer, si són la 3a força és perquè Esquerra es fot una gran cleca, no perquè guanyin votants ni espai. Tenen un sostre que, segurament, en aquestes eleccions tocaran.

L'home del sac ha dit...

Cesc, reconec que hi ha porqueria perquè he utilitzat recursos escatològics, però precisament l'avantatge de tenir un bloc anònim és poder fer comentaris políticament incorrectes.
1. No crec que hi hagi gent més jove que en altres partits, i només cal mirar qui són els peperos del poble que fan aquell butlletí... I ser jove no vol dir no poder anyorar temps pretèrits, on no calia ni presentar recursos al constitucional per tot
2. Doncs de passar d'apostar pel discurs econòmic a l'identitari, hi ha un gran pas i són coses que no tenen res a veure ni van dirigides al mateix públic. Valtros sabreu el perquè d'aquests canvis.
3. Saps perfectament que defensar el bilingüisme és voler destruir Catalunya perquè és voler-la convertir en una província castellana com Soria. Es pot ser la tercera força política volent destruir Catalunya, perquè aquí hi ha un públic majoritàriament d'origen immigrant disposat a comprar aquest discurs. És com una mena de sentiment de superioritat, de venir aquí i adaptar-ho als seus gustos. A més, de moment les enquestes no diuen pas que guanyeu vots, quatre més, quatre menys, tindreu els mateixos de sempre.
4. Em parles directament de sobirania "Catalunya és Espanya", quan jo no he parlat de sobirania, he parlat de llengües. Fins acceptant que Catalunya sigui part d'Espanya, i acceptant que el castellà és oficial i que tots l'hem de saber i és bo que així sigui (fins i tot quan ja no formem part d'aquest estat), això no significa per res que aquesta llengua oficial s'hagi d'imposar en els territoris on no és pròpia. Una cosa és saber-la i una altra convertir-la en llengua d'ús habitual en detriment de la pròpia. De societats bilingües no n'hi ha. El bilingüisme és un període de temps mentre una llengua no s'imposa sobre una altra, i ja saps quina té totes les de guanyar. I com molt bé t'has delatat, l'única forma de defensar aquesta barbaritat és mitjançant la sobirania de l'"això és Espanya", entenent espanya com nació castellana i alguns territoris agregats que cal assimilar. Sabeu perfectament que o bé es converteix el català en la llengua d'ús normal a la societat o desapareix, i això vol dir que sigui la llengua de l'educació, de l'administració, del comerç, etc. Valtros creieu que hi ha nacions i llengües superiors a les altres, i la castellana com a superior s'ha d'imposar als altres. Per molt oficial que sigui no té cap sentit que un castellanoparlant pugui venir aquí i voler-ho tot en la seva llengua, fins i tot coses tan bàsiques pel futur d'un país com és l'educació.

L'home del sac ha dit...

Josep (sl), dóna records a na guzkeuk i digues-li que se la troba a faltar.

Gràcies a tots pels vostres comentaris.

Cesc ha dit...

1. Osigui que el PP de Riudoms representa el PP en general? Llavors el Victorino i el Junivart també són gent que vol destruïr Catalunya?

2. No hem canviat el discurs. Seguim parlant d'economia i d'immigració. La qüestió de la llengua és un pilar més del programa.

3. Em perdonaràs, però jo aquesta superioritat pel fet de parlar castellà no la veig en cap lloc. I no t'equivoquis, quan jo dic que Catalunya és Espanya ho dic en el sentit de que és normal que a Catalunya també s'hi parli el castellà. No ho dic pas en el sentit de fer èmfasi en la qüestió sobirana. I finalment, dir-me a mi, com a català que sóc, que crec que la cultura castellana és superior és absurd.

L'home del sac ha dit...

1. No sé que pensen aquestes dues persones perquè no les conec personalment. Només sé que pertanyen a un partit que té la idea que Espanya és una única nació, que té una única llengua i cultura, i tot lo altre són peculiaritats regionals de segon ordre.

2. Jo del que sento parlar més és llengua i immigració. No sé que té a veure una cosa amb l'altra...

3. Si a l'estat espanyol s'hi parlen diferents llengües depenent del territori, però de totes aquestes n'hi ha una que s'ha d'utilitzar a tot arreu, és perquè deu tenir una certa superioritat. I si fins s'ha d'utilitzar posant en perill la supervivència de les altres encara més. Que una persona d'un territori que parla una llengua pugui anar a un altre territori que es parla una altra llengua i fins poder exigir que l'educació dels seus fills sigui en la seva llengua i que l'administració l'utilitzi perquè sí és molt fort i només demostra menyspreu pels altres. I això és així sense entrar en si som Espanya o no, que no crec que hi tingui res a veure, perquè el respecte a les diferents llegües i cultures està molt per damunt d'això.
Saps perfectament que el català està en una situació crítica, en un punt d'inflexió en que segons com vagin les coses pot perdre molt de pes en pocs anys. Si s'imposa una educació paral·lela en català, ja s'haurà fet un gran pas cap a la seva desaparició i cap a la segregació de la societat, perquè precisament l'educació és una eina bàsica per integrar a la gent que ve de fora i fer-la una més.

L'home del sac ha dit...

Afegeixo una cosa. Acabo de veure l'anunci aquest on se suposa que en un futur es convoca un referèndum d'independència i és fastigós i repugnant.
Lliguen preocupar-se per la independència en que augmenti l'atur i els problemes de la gent. Quins demagogs més vomitius.
Una cosa no va lligada amb l'altre, és més, la independència pot fer que puguem gestionar els nostres recursos i d'una manera més eficaç, a més de tot el que tindríem de més perquè ens ho deixarien de robar.