divendres, 24 d’abril del 2009

Felicitats RAC1 o potser felicitats tripartit!!!

Al final ho han aconseguit. Després d'uns anys intentant destruir els mitjans de comunicació públics, al final ho han aconseguit. Catalunya ràdio ja no és la ràdio líder i encara pot ser que aviat sigui tercera i tot. Pels sectaris sociates no podia ser tenir una ràdio plenament catalana i plural, en la que hi havia els millors en totes les franges. Suposo que pensaven que els líders havien de ser els seus amics espanyols de la SER. Doncs han aconseguit carregar-se Catalunya Ràdio, però no pas que la SER sigui líder, ja que en continua tant lluny com abans. RAC1 ha sabut recollir els que anaven marxant de l'emissora pública i convertir-se en la ràdio de referència dels catalans. Sectaris com en Joan Ferran, que deien que calia arrencar la crosta nacionalista, ara deuen riure satisfets, veient com un cop treta la crosta en surt tot el pus sociata. Quan tens els programes líders i fas tot el possible per treure'ls d'antena, queda clar que el que vols és carregar-te tot el model. Posar Catalunya ràdio actualment és sentir veus avorrides i sociates... El problema és que els sociates tampoc l'escolten massa... ja tenen la SER, perquè en el fons, això d'escoltar una emissora catalana i en català els deu semblar provincià, podent escoltar coses que interessen a tota la "nación".

5 comentaris:

Adrià Izard ha dit...

Rac1 líder és el que demostra que la feina ben feta té premi. Amb modestia RAC1 ha anat creixent. Ens ha captivat i ens ha fet sentir partíceps de la ràdio. Jo escolta RAC1, sobretot escolto els esports de RAC1, els millors amb diferència. Mullor,Sape,Costa,Pou, Llimós,Gelmà i tota la colla fan que gaudeixis d'escoltar la radio i t'informen d'una manera divertida. És cert que si Catalunya Ràdio ha perdut tant és, en part, culpa dels sociates manipuladors però això no fà que el lideratge de RAC1 no tingui mèrit perquè tard o dora ho haguessin aconseguit seguint amb aquesta manera de fer.
La programació és explèndida. El Basté tot el matí, el Minoria al migdia, i fins a les 4 la part que consider-ho més fluixa de l'emisora. A partir de les 4 és un festival, el versió, el primer toc, la nit i el tu diràs són programes que sense voler-ho t'hi enganxes i és per això que RAC1 és líder.

Josep (sl) ha dit...

o anava a escriure sobre el tema.

GOS GÀNGUIL ha dit...

Certament ens hem de felicitar, es segueix desmuntant el mite que diu que el català no vén....ja ho veieu, ràdio en català sense l´aixopluc públic i líders d´audiència. La qualitat en català també vén....encara que com bé dius, els sociates han col.laborat necessàriament al carregar-se el darrer periodista veritable que quedava, en Bassas.
Salut i Pàtria!

L'home del sac ha dit...

És evident que la mala gestió que s'ha fet a Catalunya Ràdio no treu mèrit a RAC1, ja que és líder per mèrits propis i per tenir la millor programació, però sens dubte, encara que hauria crescut molt, ara no serien líders.
Com diu en Gos Gànguil, ens n'hem de felicitar de tenir un mitjà de comunicació privat en català líder. Són molts els espanyolistes que pensen que si es fan coses en català només és per les subvencions... queda clar que no, que hi ha molta gent que volem escoltar ràdio en català, tele i diaris en català... Per mi, que sempre he escoltat ràdio en català, posar la SER és posar una emissora estrangera...

L'home del sac ha dit...

I ja és curiós també que sigui el Grup Godó el que faci ràdio en català de qualitat... a veure si amb el bé que els va s'animen a fer per fi la Vanguardia en català i a anar millorant la programació del canal 8, que de moment és bastant desastre... Potser la tele és un mitjà més complicat i car, però amb l'exemple de la ràdio, jo crec que hauríem de poder tenir un canal de televisió en català i de qualitat.