dimecres, 24 de novembre del 2010

Solidaritat, el triple vot útil

Solidaritat és el vot triplement útil: portarà la veu dels independentistes desacomplexats al Parlament, impedirà que es formi un tercer tripartit i evitarà la majoria absoluta de CiU. No se m’acudeix un vot més útil que aquest. Després de la traïció d’ERC, feia falta una candidatura així, que no sigui de dretes, ni d’esquerres ni tan sols nacionalista, simplement nacional. Un partit que vulgui que els catalans ens governem per nosaltres sols. Un partit que no vagi en contra de ningú, sinó a favor de tots. Un partit que denunciï les vergonyes de l’autonomisme i de com els altres partits, molt queixar-se de tot, però no afronten el veritable problema que és l’espoli fiscal que patim. Cal dir prou a que ho decideixin tot des de fora, a que ens considerin ciutadans de segona i a que ens vulguin assimilar a una altra nació.
Cal tenir un partit que ho digui clar i que ajudi a fer decantar els altres. Sé que és impossible que mai tinguin majoria absoluta del Parlament, però està clar que la independència no és cosa d’uns sols. Ara cal algú que parli clar.
No entenc els independentistes convençuts que ara ens surten dient que ara cal votar per un govern fort, que encara no és el moment. Em sembla que cadascú ha de votar a l’opció que més s’adapta a les seves idees i deixar-se estar de vot útil i històries diverses. Jo voto a Tarragona, on és molt complicat que entrin, però són la formació que més diu el que vull sentir i el vot el tinc decidit des del primer dia. Potser s’ha fet tot amb massa pressa, i no hi són tots els que hi haurien de ser, però han fet bé les coses i han fet una candidatura oberta i realment transversal, on els adherits han pogut votar als candidats. Llàstima que Reagrupament no s’hi sumés, eren uns quants diputats més, segur, però han preferit el suïcidi per ser incapaços de mirar més enllà.
També hi ha qui diu que com me’n puc refiar d’en Laporta. He de dir que plenament no me’n fio, però tampoc me’n fio de cap dels altres candidats d’altres partits, i aquells ja els coneixem i l’experiència ens demostra del que són capaços. En Laporta és com és, però li trobo a favor seu que és una persona que sempre ha anat de cara i no se n’ha amagat de res. Mai li ha fet por tenir la premsa i el poder en contra. Diuen que entra en política per diners; si el que volgués fossin diners i influències per fer negocis, que crec que no li fa falta cap de les dues coses, el que hauria fet és entrar a CiU, quan fa anys li tenien les portes obertes, i en canvi ha triat el camí més difícil. El que sí que crec és que té un ego que no se l’acaba i que el que vol és notorietat. No ho trobo un inconvenient. A ell li donem la notorietat que vol, i els seus votants tenim una veu que ens representi.
Diumenge tots ho hem de tenir clar, si volem seguir existint, si volem decidir sobre els nostres recursos, si volem ser una nació més del món tan digne com qualsevol altra, votem Solidaritat, el vot útil de veritat. El govern fort ja el tenim garantit, ara cal un vot valent.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

El Racòmetre donava l'escó per Tarragona com a segur, pel que fins i tot podem tenir alguna sorpresa més que agradable durant la nit electoral.
És increible la força que ha pres el moviment en tot aquest temps. Els resultats seran espectaculars!

maria ha dit...

Doncs l'altre dia vaig sentir que a Barcelona guanyaran vots segur,ara a Girona ho tenen més difícil.Mai havia tingut tan clar el meu vot en unes eleccions.

Noctas ha dit...

D'acord, Laporta no té perquè inspirar menys confiança que un altre candidat i més si mirem els altres candidats. Però recordo, sense ànim de picar ningú, que quan se li preguntava a Laporta si es ficaria en política, el tio deia que nooooo, que mai! en fi, ho comprenc, però laporta va de cara amb el que l'interessa! Des que va marxar del Barça, que el trobo a faltar cada dia més. Amb la Sandra el trobo a faltar. Espero doncs veure'l al parlament i un dia CRIDI allò de- Al LORO:)!

L'home del sac ha dit...

Doncs Noctas, si el vols veure al Parlament, ja saps el que s'ha de fer!

A veure com anirà la cosa... l'enquesta d'avui al Periódico d'Andorra no li dóna representació...
Jo estic fent campanya de tot tipus per enredar gent perquè votin SI.

Índia ha dit...

Doncs jo fa dies que tinc un enorme debat intern (i extern!) entre vot "ideològic" (SI) i vot útil (CiU). Rebo moooltes pressions per votar CiU...Però penso com tu!

L'home del sac ha dit...

Índia, no hi ha més vot útil que votar pel que tu creus.

L'home del sac ha dit...

Per curiositat, dir-vos que l'article que vaig fer l'altre dia sobre Reagrupament, s'ha col·locat amb molta diferència com l'article més vist de tota la història d'aquest bloc, triplicant al segon. Senyal que el tema desperta passions, amors i odis.

reflexions en català ha dit...

M'hauries d'haver vist. Quina nit!