divendres, 12 de novembre del 2010

PSC-PSOE: els ni-ni-ni-ni…

És amb diferència el partit que més em costa d’ubicar. No entenc quina ideologia hi ha al radera. Tinc molt clar el que pensa una persona que vota al PP, a Ciutadans o a ERC, però no entenc pas que mou una persona a anar a votar al PSC. No són de dretes, no són independentistes, però és que tampoc són d’esquerres, ni espanyolistes ni catalanistes. De tant en tant treuen a passejar la paraula federal, paraula que com tantes altres coses obliden només arribar a Madrid, i de la que tampoc en tenen una idea clara del que és. Fins són capaços de votar a Madrid el contrari del que defensen aquí. Com que durant les campanyes tampoc expliquen absolutament res, poc en sabem del que pensen, excepte que acostumen a anar regalant diners i subvencions que després han de retirar per no poder pagar. Les campanyes es basen en la por a que en vinguin uns de pitjors , el que en anglès anomenen FUD (Fear, Uncertainty and Doubt) i fins ara els ha funcionat la mar de bé, sobretot en les eleccions espanyoles. A les catalanes, només van poder ser els més votats recorrent a l’imprevisible Maragall, que se’l van carregar tan bon punt els va fer nosa. Els seus votants potencials són els hispanocèntrics, que poden ser reticents a votar un partit català, perquè això de Catalunya ho troben de segona divisió. Trobo que és el vot menys pensat, el vot del ramat, que vota perquè els socialistes són els bons que s’ocupen dels treballadors i frenen el pas a la malèvola dreta. Està plagat de gent sense estudis i oportunistes endollats.
Per sort, tindran els pitjors resultats de la seva història i ens els traurem de sobre. Ja va sent hora que un partit així vagi perdent pes al Parlament fins que hagi de competir amb Iniciativa per quatre cadires.

8 comentaris:

reflexions en català ha dit...

I possiblement acabaran sent dos partits: psc i psoe. No?

Anònim ha dit...

No crec que mai hi hagi aquesta separació entre PSOE i PSC. A les generals, un PSC sol dubto que fes res i acabarien engolits pel PSOE. i aquí hi ha molta gent de la dfederació catalana del PSOE a qui alimentar.
Sobre el que són, la gent els vota perquè es pensa que són d'esquerres. Tene aquesta imatge de marca i costarà molt fer-la canviar.

maria ha dit...

No són pas tan valents per separar-se.Tu mateix ho dius,en època d'eleccions recorren a la paraula fàcil però a l'hora de veritat compleixen ben poc del que diuen.Però ara que hi penso ben mirat això ho fan tots,no?
No tenen la meva confiança.Suspesos!

Cesc ha dit...

"Trobo que és el vot menys pensat, el vot del ramat, que vota perquè els socialistes són els bons que s’ocupen dels treballadors i frenen el pas a la malèvola dreta. Està plagat de gent sense estudis i oportunistes endollats."

És la millor definició que podies fer del PSOE.

Anònim ha dit...

EXISTEIX UN PARTIT AMB IDEOLOGIA?..PODER,"PLATITA" I VIURE AMB L'ESQUENA DRETA,VETUA AQUI L'IDEOLOGIA.QUIN DESASTRE¡¡¡¡¡
JUGANT AMB BCN.

L'home del sac ha dit...

No crec que siguin dos partits, perquè després acaben fent el que els diuen des del PSOE en tot el que s'ha de fer a Madrid, encara que a Barcelona hagin votat el contrari.

Cesc, m'agrada que algun cop coincidim en alguna cosa!

Índia ha dit...

Segur que treurà els pitjors resultats de la seva història? Veient ahir l'enquesta del CIS ho dubto (i lamentablement, he d'afegir).

bacus ha dit...

la sucursal del PSOE a catalunya és un partit ètnic andalús (felipe+pantoja) en una part pels més grans i anti-pp quan s'ha de votar a espanya.

per altre banda donat el nivell intel.lectual de part dels seus votants l'engany passa facilment.

com que si els hi preguntes quin tipus de socialisme és el seu, si el cubà o vietnamita, et diuen que el socialisme és el que fan els socialistes. És a dir parlen però no responen res.