divendres, 5 de novembre del 2010

Ciutadans: els immigrants rebotats

Són la cara rebel i més desacomplexada del colonialisme. Són un complement al PP, però amb un aire més radical i de novetat. Volen ser una cosa nova, però no són més que el de sempre, però de disseny, i amb més ganes de trencar esquemes. L’exemple el tenim amb aquesta obsessió per despullar-se. Diuen que s’ocupen dels problemes reals de la gent, però el seu discurs només és identitari. Encara que no s’hi defineixin són els més anti-sistema de la política, i amb voluntat de ser-ho: frueixen portant la contrària i sent diferents. Tot i això, si han arribat a ser algú, ha estat pel suport dels de sempre. Van obtenir representació gràcies a la campanya de la caverna. En un moment en que el PP a Catalunya, amb en Piqué al capdavant, estava massa centrat i normalitzat pel seu gust, a la caverna li interessava crear-los un competidor per l’extrem, per evitar-los temptacions d’anar-se’n massa cap al mig; i al mateix temps, estirar votants espanyolistes del PSC. Els seus creadors van ser els més anticatalans de sempre, fatxes que al mateix temps mostren la seva superioritat moral dient que són d’esquerres i parlant de llibertat. Aquests, hi van posar un nen pijo amb cara de xulo-putes al davant, guapo i que deu ser l’únic de tot el partit que parla bé el català. La criatura aviat se’ls va descontrolar i va cobrar vida pròpia, va agafar el control del partit i va fer neteja. Abandonat pels seus creadors i per la caverna, que ara ja tornaven a tenir al PP tal com els agrada; amb pactes amb ultres anti-europeïstes i amb uns resultats electorals similars als de qualsevol altra formació extra-parlamentària, semblaven abocats a la desaparició. A més, des de Madrid se’ls va voler crear un referent per tot l’estat, però tot i el seu anti-catalanisme, han volgut mantenir la independència i no convertir-se en una sucursal. No sé com, però han reviscolat i sembla que amb força: sigui perquè la caverna els ha tornat a donar una mica d’aire o perquè s’han sapigut fer veure. Crec que els ha anat de perles la victòria espanyola al mundial de futbol amb la conseqüent onada de nacionalisme banal, però més desacomplexat que mai.
En un altre país serien considerats uns traïdors i uns paràsits, vigilats pels serveis d’intel•ligència. Aquí els tenim al Parlament i els permetem que, com va fer Hitler, ens intentin destruir a través de la democràcia. Dubto que puguin aspirar a més que a ocupar un petit nínxol, perquè el seu mercat, a més de limitat, està ja cobert.

8 comentaris:

Noctas ha dit...

Són com els skin-heads però amb corbata. Albert Rivera està més dies a Veo7 fent de periodista que no pas dedicant-se als problemes reals de la gent...quin tio!

maria ha dit...

No els puc ni veure.Em produeixen picors.No tenen idees pròpies ,sempre van en contra de tot el que s'aprova.I el més bo és que sempre fan servir el mateix argument per defensar-se.(la llengua).Vaig sentir ara fa poc,que havien denunciat l'anunci de les seleccions catalanes del nen traient-se la samarreta.I ara van i fan aquest anunci d'anar despullats amb un nadó nu.Un altre argument que demostra que no tenen idees.Per mi no passen.Un 0.

Anònim ha dit...

En el fons, el PP els està fent la campanya. Tant parlar del tema de la llengua, que han tornat a sortir per tot arreu i la gent, com els veu com a "nous", els vota.
I compte, que obtenen molt bons resultats als llocs més "extrems": Sant Cugat i àrea metropolitana.

reflexions en català ha dit...

Sí, però és lògic que pugin una mica a les eleccions, per l'efecte Roja, per l'efecte independentista i perquè el Rivera ha sabut jugar bé les cartes del populisme i ha venut una imatge de partit diferent que ha quallat.

Té un mercat limtat, això sí, però aquesta quinta colunna existeix i és bo que sapiguem quants són.

bacus ha dit...

jo els veig com si després de que els nazis arribin a polonia fotin neteja de 3 milions amb el ghethos per morir-se de gana.

diguin:

-ara taula rasa, no ha passat rès; visca la llibertat;

si algú li replica que si estem així és després de l'extermini responen

-ets un nazi que odies la llibertat...


simple, foten la neteja ètnica i a partir d'allí el punt cero, com si res hagues pasat o fot 4 milenis....


millor oblidar el que ha passat també ho fan altres com carod i els seus tentacles, com si la 1/2 que no s'ha integrat, bona part si, siguin dels seus.......

una persona que fot 40 anys i no parla català és pq pensa que és com canviar de pueblo o li falten neurones....

caldo de cultiu ideal per partits estil "això és frança, nosaltres pieds-noirs algerians i els que s'han d'adaptar són ells"

ex-imperi amb 10 milions de moros volent seguir sent moros... ok, és frança...


aquesta gent vol fer el mateix aquí, som colons i tenim els nostres drets.......... de conquesta quin sinó............

Josep (sl) ha dit...

Ciudadanos són el monstre de Frankenstein. Una barreja malaltissa entre el Lerrouxisme i la inquisició espanyola, dedicada a perseguir el catalanisme.

També el seu creixement i la seva indigència són la mostra de què el camí s'acaba. En tot procés de secessió hi ha una radicalització de les postures extremes. Tan com ara han nascut per una banda RCAT i SCI, per omplir un espai electoralment buit. Per l'altra part PP i Canos estan fent radicació amb el suport de TSJC ingorant que l'Estatut aprovat després de la sentència diu: "Que el català és la llengua de treball NORMAL de la administració.

Són originalment la mutació de l'esquerra progre (antinacionalista catalana) escapada de les mans del PSOE i d'aquesta s'alimenten electoralment.

Entre ells i el PP estan provocant molta irritació amb el tema de la llengua, juguen amb foc al cohesió social que diuen que el catalanisme trenca.

L'home del sac ha dit...

Doncs potser sí que aquesta radicalització vol dir que s'acosta el final, però també pot voler dir que se senten amb més força que mai. Després de la sentència del TC, personatges nefastos com el Caja i les seves hosts, tenen arguments per anar fent recular i desnormalitzant la llengua catalana.
El que sí que fan és el que acusen als altres de fer, trencar la convivència. Voler imposar una llengua i cultura per damunt de les autòctones, només es pot fer trencant la convivència, creant recels, odis, etc...

Miquel ha dit...

Sovint em costa distingir la línia els separa del PP. Apart del seu anticatalanisme "no-nacionalista" quines són les seves propostes polítiques? No seré jo qui es dediqui a buscar-les, però la poca promoció que en fan diu molt de la profunditat de fonaments del moviment polític que representen.