divendres, 3 de setembre del 2010

Si no fos perquè fa pena, faria riure...

La divisió de l'independentisme que estem vivint aquests dies, per irracional, és penosa. Només egos personals, traïcions i una gran falta de connexió amb la realitat. Es reuneixen els organitzadors de dues llistes i fan un comunicat conjunt per dir que van per separat. Dubto que en tota la història de la política s'hagi fet mai un comunicat conjunt de diverses organitzacions per dir que no s'entenen; és més, per dir que tenen exactament els mateixos objectius però no s'entenen. S'ha de reconèixer però, que bona part del mèrit de tot això la té la follia del Dr. Carretero. Aquest home ha embogit definitivament i ja tot li és igual. Volia alliberar el país, però un dia de sobte va dir que ho deixava, simplement perquè havia de compartir junta amb gent que no li queia bé o li portaven la contrària. Va tornar però, i va convertir Reagrupament en una secta. Discursos com el de "la merda que ens va sortir de dins", són demencials. Ha convertit un projecte que tenia molt bona pinta en una organització irrellevant, plena de llepa-culs i que al màxim que pot aspirar és a captar uns quants vots, dividir i fer que l'independentisme transversal es quedi fora del Parlament. Qualsevol cosa que hagi dit, se n'ha desdit. Parlava de democràcia i fa les llistes a dit i no accepta qualsevol manera diferent de veure les coses i molt més que els llocs a les llistes es puguin decidir democràticament. En fi, el millor que pot passar és que tothom l'abandoni i hagi de tirar la tovallola definitivament, perquè com he llegit no sé on, és capaç d'abandonar-ho tot abans que baixar del burro. Em sap greu per en Carles Mora, una de les persones més lúcides que he sentit en molt de temps, encara que va amb un lliri a la mà i em fa por que li fotran per tots costats...

I sense tenir res a veure, però podent-se-li aplicar exactament el mateix títol, penós el numeret d'en Montilla anant a la Xina per fer veure que tornarà amb unes grans inversions al país. Des del principi que no ho entenia. No entenia que un fabricant de cotxes xinès, que segurament es deu caracteritzar per fer cotxes de baixa qualitat a bon preu aprofitant-se de les condicions laborals de semi-esclavitud que hi ha en aquell país, volgués obrir una fàbrica a Catalunya. Si els fabricants d'aquí marxen perquè els costos són massa grans, ara vindran els reis dels baixos costos a obrir-nos fàbriques? Evidentment no vindran, era tot un numeret electoral. Per sort encara tenim periodistes que saben simplement buscar informació al Google i veure la realitat de les coses. És imperatiu que tots llegim l'editorial d'avui a Vilaweb (i ara també la notícia), perquè només que la meitat de les coses que diu siguin veritat, la dimensió de la farsa és enorme. Però com que el President viatja a la Xina i els mitjans ens ho venen com una gestió que portarà grans inversions... Tenim uns mitjans de comunicació, en general, bastant de fireta.

11 comentaris:

Granollacs ha dit...

Comparteixo plenament la teva desil·lusió per l'espectacle de divisió de l'independentisme. I, encara més, la teva recomanació de l'article d'en Partal. En vaig parlar ahir al meu bloc (http://perabonspatricis.blogspot.com)

L'home del sac ha dit...

Gràcies pel comentari, Granollacs. Veig que coïncidim. Passaré a donar un cop d'ull al teu blog.

maria ha dit...

Diuen que no s'uneixen perquè així recolliran més vots.No sé pas...

T'adones dels nostres mitjans de comunicació quan surts del país i engegues la tv.A l'exterior no som ningú!

indaleci ha dit...

L'has clavat ¡¡
Que reagrupament i SCI vagin per separat l'únic que fa és reforçar encara més SCI ¡¡¡
I divisió del independentisme, res de res ¡¡¡
salut i llibertat.

GOS GÀNGUIL ha dit...

Clavada company!! El que no hem de fer és caure però en cap desànim. Carretero és ara mateix un agent tòxic de l´independentisme, i tard o d´hora la quasi totalitat de Rcat se´n adonarà.....
Salut i Pàtria!!

Jordi Vàzquez ha dit...

Un article dur, potser massa, però revela part del que ha passat. Hi ha gent de Rcat decebuda amb l'actitud de Solidaritat. I és comprensible. El que no és comprensible és l'actitud de la direcció que ha respost amb torpedes i submarins l'oferta de Laporta.
"Si Laporta no va amb Reagrupament, Reagrupament anirà amb Laporta". `
Un 10 pel periodisme de Vilaweb.

Anònim ha dit...

Pel que fa al numeret del Montilla amb Chery, ha estat demencial el tractament dels mitjans. Han doant per fet l'acord i tots tan contents. Quina merda (amb perdó) de periodisme que hi ha en aquest país!
Sobre Reagrupament i Solidaritat, hi ha hagut actituds poc amables per totes dues parts. Tot l'espectacle organitzat a través del Moisès Broggi, per exemple. Crec que ni els uns ni els altres ho estan fent gaire bé. I justament per això cap té cap "força moral" sobre l'altre o s'haurien d'unir. La imatge de cara a l'exterior: que són com els altres que es barallen pel poder.

Noctas ha dit...

Si un ex-president d'un club de futbol ha de ser qui ens dugui a la independència doncs apaga y vámonos..no és un projecte seriós i solvent i la cosa acabarà encara pitjor que Reagrupatis.

L'home del sac ha dit...

Potser l'article és una mica dur, però mostra el meu estat d'anim.
La veritat és que com diu un amic meu, segurament ni uns són tan bons ni els altres tan dolents i ara mateix no es pot dir qui està per sobre de l'altre. Uns són més mediàtics i els altres porten temps treballant-hi (i deixant moltes baixes pel camí). S'haurien d'unir en condicions d'igualtat.
Noctas, que una persona hagi estat president d'un club de futbol, no fa que no sigui bo per altres coses. Jo no crec que en Laporta ens porti a la independència, però sí que el fet que al Parlament hi hagi un partit que posi aquest tema en el centre del debat, pot acabar d'estirar als altres.

Josep (sl) ha dit...

Realment fot pena aquest espectacle vergonyós, com és volen assolir els famosos 68 diputats; sense ser un alternativa de canvi seriosa i no poder-se posar d'acord amb algú amb qui es comparteix tot el programa.

A vegades es cert l'argument que els resultats són millors si van per separat, com demostra el tripartit. La suma dels elements què el conformen és major que la suma dels que obtindria el conjunt com a tal.
No obstant, queda el dubte si els elements de RCAT i SCI poden per separar obtenir els 2 el tall del 3%. Perquè si no és així el resultat és que és resten.

Sobre el viatge a Xina, pura estafa propagandística.

Miquel ha dit...

Els desentesos entre independentistes és digne d'estudi sociològic.

M'ha sobtat el cas d'espionatge industrial de Chery, no l'havia sentit a dir. Havent llegit l'editorial de VilaWeb, que sembla fiable, es demostra el ridícul paperet de Montilla representant a Catalunya.