divendres, 24 de setembre del 2010

La hipocresia dels correbous

Entenc perfectament que ara mateix no sigui factible prohibir els correbous, pel cost electoral que podria tenir a les Terres de l'Ebre, però no entenc que es blindin i es protegeixin. Ahir per la televisió vaig veure imatges del bou embolat i és una barbaritat. Posar unes boles de foc a les banyes d'un animal i burlar-se d'ell no és propi d'humans. És una pràctica que s'hauria de mirar que anés desapareixent. Potser no cal prohibir-la de moment, perquè podria tenir un cost polític alt, però tampoc afavorir-la i protegir-la; n'hi hauria prou en deixar fer i a veure si l'afició va perdent adeptes... però no, en contra de tota lògica i coherència tenen els trons de votar a favor. O almenys limitar una mica la bestialitat, perquè una cosa és treure a passejar un bou pel poble lligat amb una corda per les banyes i l'altra és fotre-li foc. A mi m'agrada allò que fan a Pamplona, avien els animals i qui vulgui córrer que corri, i reben un tracte molt més digne que en els correbous que es fan per aquí a les Terres de l'Ebre.

8 comentaris:

reflexions en català ha dit...

El bou embolat no forma part de la tradició dels correbous i s'hauria de prohibir.

Els correbous tradicionals de les Terres de l'Ebre són això, 'corre' 'bous', sense foc ni hòsties.

maria ha dit...

Ja els hagués prohibit tots.El que han votat és una gran hipocresia.Això si que es nota que ho han fet pels vots.Tinc unes ganes de votar...:P

L'home del sac ha dit...

Jo també Maria, perquè no penso votar a cap dels que han votat que sí (i molt menys als que han votat que no!)

Jordi Vàzquez ha dit...

Tens tota la raó, ha estat una vergonya. Calia?.
Una afitació: els correbous no es fan a totes les Terres de l'Ebre, només a 2 comarques.

Anònim ha dit...

Tot plegat ha tingut unes connotacions marcadament electoralistes. S'ho haguessin pogut estalviar perquè ha estat del tot absurd.

Angels de Tortosa ha dit...

Soc de les Terres de l'Ebre i estic profundament a vergonyida del que esta passant.Primer, perque el bou embolat i capllacat es una cafrada.Segon, perque parlen de Terres de l'Ebre quan aixo es una practica del Delta i poc mes.La resta no fem bous ni ens agraden.Tot el paperet dels politics es per no perdre vots,encara que els correbous siguin una vergonya.

L'home del sac ha dit...

Me n'alegro de veure que els lectors del bloc també pensen en això més o menys com jo. M'agradaria trobar alguna informació del total de pobles on es fan aquestes festes i del total de població de les Terres de l'Ebre hi està a favor i en contra, perquè si són molt pocs, potser ni tan sols a nivell electoral es pot entendre el que han fet.

Noctas ha dit...

Això de prohibir o no prohibir que un animal corri pels carrers i mori en una plaça queda fora ja de la meva paciència. Un dia que em vinguin a regular què he de fer amb el cuc que uso quan pesco, perquè pobrissó pateix que no vegis! Abraç