dimecres, 29 de setembre del 2010

Avui treballo

Avui evidentment he anat a treballar. O més aviat he ocupat el meu lloc, perquè de treballar poc.
No entenc en que em pot beneficiar fer vaga. L'únic que veig és que perdria el sou d'un dia i el meu cap s'estalviaria el sou de tenir-me aquí tocant-me el nas. L'únic que hi guanyaria és ell.
No entenc com els sindicats no evolucionen. Fer vaga potser tenia algun sentit fa molts anys, però ara mateix no. I si molta gent fa vaga és per coacció, no per voluntat. És una vergonya. El dret a vaga és necessari, però que a algú el puguin coaccionar per fer-ne és tercermundista. Avui en dia fent vaga no es demostra tenir força de res. Potser pots demostrar certa força fent una gran manifestació, però els sindicats això no ho fan, perquè saben que en aquest país no poden apuntar amb una pistola al cap de la gent perquè hi vagi, en canvi, lamentable i vergonyosament, sí que els poden amenaçar i intimidar perquè no vagin a treballar. Des que m'he aixecat que només sento i llegeixo informacions d'incidents, que si ferits, cotxes cremats, carreteres tallades, persones que no poden entrar al seu lloc de treball. Això no és una vaga, és un desordre públic. s'ha de garantir al màxim que qui vulgui fer vaga en pugui fer, però també s'ha de garantir la llibertat de moviments i actuar activament contra els que utilitzen la força pels seus fins. Si el dia de les eleccions em poso amb un garrot a la porta del col·legi electoral, ja us dic jo que en Laporta guanyaria de carrer i jo diria que ha sigut un gran èxit, però per sort, el més probable és que acabés al a presó. Doncs perquè no es fa el mateix amb els que obliguen a fer vaga per després dir que ha estat un gran èxit? Això ni és vaga ni és res... és de república bananera.

4 comentaris:

marc ha dit...

Jo he anat avtreballar perquè a Andorra no fem vagues.

Tot això em sembla molt anacrònic i em fan angúnia naquests piquets que impedeixen que la gent pugui fer elque vulgui. Segur que molts d'aquests bàrbars no treballen mai i el que fan és defensar els seus interessos, no pas els dels treballadors.

Granollacs ha dit...

Certament, es troba a faltar una fórmula més imaginativa que la vaga tradicional. La majoria dels meus companys comparteixen els motius, però no volen un descompte del salari en temps de crisi...

Miquel ha dit...

Esgarrifa veure les portades dels diaris digitals d'avui. Qualsevol excusa és vàlida per sortir a fer el gamberro. He llegit de passada un tweet en castellà que deia alguna cosa així: 450.000 espanyols no poden fer vaga avui perquè van perdre la feina mentre els sindicats se n'anaven de mariscada...

maria ha dit...

Cal evolucionar.No anirem enlloc amb aquests.Avui també he treballat.^-^