dimecres, 23 de febrer del 2011

Fer dissabte

Sembla que els àrabs s'han posat a endreçar la casa, que bona falta els fa. Sembla mentida, comença un noi calant-se foc per protestar i tot s'encèn. D'això sí que se'n diu la "gota que fa vessar el got". S'ha d'estar molt desesperat per posar-s'hi com s'hi han posat. I s'ha vist perfectament el nivell d'aquests dictadors i reietons tolerats per la comunitat internacional. És increïble que els partits de Mubarak i Ben Alí fossin fins fa quatre dies (literalment) membres de la Internacional Socialista de la que en formen part el partits socialistes (demòcratics, se suposa) de tot Europa i que només els expulsessin quan estaven a punt de caure... i després sabran cridar llibertat. Increïble també, l'energumen aquest del Gaddafi, disposat a massacrar el poble libi per mantenir el seu poder (la revolució, ell en diu). I aquest senyor, que fins fa també quatre dies era de l'eix del mal (com en Sadam), quan volia es passejava per Marbella, i l'Aznar, i també en Zapatero, però fa més gràcia que fos l'Aznar, li reien les gràcies. El senyor que anava de la maneta d'en Bush i que aplaudia la invasió de l'Iraq justificant-se en que en Sadam era un sanguinari i tenia unes armes que ningú havia vist, era capaç de donar-li la mà a en Gaddafi. I després, els hipòcrites, s'esquincaven les vestidures perquè el pobre Carod es reunia amb uns etarres, potser equivocadament, però amb la bona intenció d'intentar portar-los pel bon camí.



El món està ben malament amb gent com aquesta i em pregunto si la cosa té solució o estem condemnats a anar repetint els mateixos errors. S'imposaran algun dia d'una forma absoluta uns valors de respecte i llibertat? La veritat és que no hi confio massa en la humanitat...

Posats a fer dissabte, potser a naltros també ens convindria, com deia fa uns dies en Quim Monzó. Potser necessitem un Mohamed Jordi...

3 comentaris:

maria ha dit...

Tan de bo que tinguéssim un Mohamed Jordi.
No hi confïis més perquè segur que tornarem a ensopegar amb la mateixa pedra.Per part meva no serà.No els hi donaria MAI el meu vot.

Anònim ha dit...

Algú se'n recorda de la doble vara per mesurar? Un altre exemple. Molt bon post, directe i sense floritures, i mai millor dit: "se'ns pixen a la cara". Salut!

Anònim ha dit...

Tota la hipocresia que envolta les relacions internacionals ha quedat al descobert. Qui fa quatre dies era "amic" ara és "dictador". Ja duen unes quantes dècades sembrant el terror i bé que tots els que ara s'omplen la boca de democràcia han callat. Ha estat el poble qui, fart, ha dit Poru. Això ha de ser un exemple per tots nosaltres.