dijous, 2 de desembre de 2010

Breu comentari dels resultats

CiU: Han sabut donar una imatge de seriositat i de que sabran fer un bon govern. Han recollit molt vot que més que a CiU era anti-tripartit. Segur que si a molts dels que els han votat els preguntem quines són les seves propostes, no ho sabrien dir. Estic desitjant veure que fan amb la proposta estrella del concert econòmic i com gestionen la relació amb l’estat.
PSC-PSOE: Perden tant votant catalanista que va a CiU, com espanyolista que va al PP. El PSC més espanyolista en molt de temps, alguns l’hi troben poc i altres l’hi troben massa. No ho entenc, més que res perquè no entenc en que pensa algú que els vota. Sembla que no acaben de trobar el seu espai, però amb el que ocupen ara em penso que ja en tenen prou.
PP: Aquest partit treu els millors resultats quan tira d’espanyolisme i prou, com ja va passar amb n’Alejo. Aquest cop hi han afegit el tema de la immigració i la necessitat del canvi a Espanya, sabent que Catalunya és secundària. En anàlisi tècnic borsari diríem que han fet un doble sostre, i que després vindrà la caiguda. Crec que els seus resultats futurs depenen sobretot del que faci el PSC i de si sap bastir una alternativa creïble. Segur que n’Alicia confia en el “sorpaso”, però no ho veig gens possible.
ICV. Més o menys els de sempre... Bones intencions, odi a la dreta i polítiques irracionals. Tenen el seu públic i prou.
ERC: Han collit el que han sembrat. Res més a dir. El que sembla mentida és que ho veiés tothom menys ells.
SI: S’ha aconseguit entrar, però malauradament sense grup propi, que no permetrà de presentar la declaració d’independència perquè com va dir n’Hèctor López Bofill, veure si tots aquests que tenen la independència al cor, també la tenen al dit a l’hora de votar. Caldrà veure com consoliden el partit, i la relació amb altres forces independentistes i amb CiU. Crec que fer una oposició visceral no seria bo. Si busquen destruir CiU, es destruiran ells. Veig més assenyat intentar convèncer-los i fer pedagogia des del Parlament. Espero que en Laporta estigui al nivell.
Ciutadans: S’esperava que creixessin, i veia possible que recollissin vots del PSC, però s’han quedat amb el mateix resultat tot i treure alguns vots més.
PxC: La sorpresa de la nit, davant de la incredulitat de tots. Encara que no han entrat, 75.000 vots són molts. No sortien en cap enquesta, segurament perquè el seu és vot ocult, o potser també perquè no interessava ensenyar-los. Segurament el discurs anti-immigració del PP és el que ha fet que es quedessin a les portes. Caldrà anar amb compte de cara a les municipals, perquè el seu discurs és demagògia pura que no aporta cap solució i només atia el foc.
Reagrupament: El seu era un camí a la perdició sense cap altra final possible. Malgrat tot, encara van tenir el seu minut de glòria en aparèixer a l’enquesta de TV3 i van treure un resultat prou bo dins del que cap a Girona (excel•lent a Puigcerdà). Només cal esperar que es dissolguin, tot i que ja n’hi ha que diuen que ara s’han de preparar per les municipals i tornar a atacar d’aquí quatre anys. No hi ha més cec que el qui no hi vol veure.

Per cert, un dels comentaris més breus i trobo que encertats i que van al gra sobre els resultats, és el del blog Reflexions en català.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sobre CiU, ja han dit que de concert, res. No han tardat ni dos dies en desfer-se de la seva "proposta estrella". Molt em temo que viurem un nou peix al cove. Cnviaran una mica la façana, faran veure que tot es troba més estable i au, qui dia passa, any empeny.
Sobre RCAT, em sembla increible llegir tants comentaris sobre presentar-se a les municipals i continuar... no ho entenc.

maria ha dit...

Molt bon post!El que recomanes també.En certa manera m'has deprimit una mica amb el comentari de SI,però suposo que tens raó...