dijous, 15 de juliol del 2010

Batejos civils

Avui he llegit al diari que ERC proposaria al ple de l'Ajuntament de Valls que es posi a disposició dels ciutadans la celebració d'una "Cerimònica civil de benvinguda", el que es coneix con a bateig civil. La notícia en sí em repugna. Si un no és creient o no té ganes de fer-ho, no cal que bategi al seu fill, però a que ve això de voler substituir les festivitats religioses per festes civils? Algú demana aquest tipus de cerimònies? Crec que si algú vol fer una festa per celebrar el naixement del seu fill ho fa i prou, no necessita que cap ajuntament s'hi posi pel mig. El bateig cristià és la celebració de l'arribada d'un nou membre a la comunitat. No és un banquet en sí o una festa perquè sí; té un significat religiós. Aquesta onada de laïcisme ens està portant a les barbaritats més absolutes. Quan tardaran en inventar-se una comunió civil, per tal de que els nens i nenes no creients també puguin fer una festa, posar-se un vestit maco, rebre regals, etc. ? Només espero que aquesta iniciativa no sigui acceptada i que la gent de Valls no voti a aquesta gent que fan propostes tan extravagants i tan buides de sentit.

8 comentaris:

Salvador ha dit...

Tot en nom de la sacrosanta igualtat. Si aquests nens tenen una festa el meu també. Però potser ens hauriem de preguntar per què tantes cerimònies religioses degeneren en exhibicions horteres que les cerimònies laiques s'afanyen a copiar.

maria ha dit...

Ja no saben que inventar...

L'home del sac ha dit...

Que facin una festa ja està bé, el que no entenc és que aquesta festa l'hagi d'organitzar l'Ajuntament!!! Necessitem de l'administració fins i tot per fer-nos les festes privades? Em penso que és un excés intolerable. L'estat ha estat pensat per altres coses, no per això. El següent pas serà organitzar festes d'aniversari...

Josep Llorenç i Blat ha dit...

Bona nit,

igual és que volen fundar una nova religió, una mena d'església de la política (Serà la politologia? Serà una heretgia de la cienciologia dels americans?). Segur que tot acaba preguntant-nos si volem destinar una part de l'IRPF a la nova llum d'aquesta religió sense fronteres.

Val a dir, que l'altre dia alguna ment preclara va dir que calia introduir, ho deia des d'una perspectiva d'esquerra, l'Islam als instituts.

Bé, sabut és que la religió fa que el personal no pensi en aquest món i es dediqui les energies a fer-se un lloc a l'altre, el que no existeix i que, així, poc cal canviar en aquest que vivim. Tants i tans anys malbaratats fent cerimònies i aguantant consells malaltissos i ara, vés per on, reconstruint la Divina Comèdia.

No potser que ho diguin sense pensar-ho primer; segurament són concursants d'un programa de ràdio força tradicional de la nostra terra: A VEURE QUI LA DIU MÉS GROSSA QUE SORTIREM A LA TELE DE L'ILLA JULIVERT.

Com aquests són del país no se'n poden anar; però, si us plau, que es caaaaaaaaaaaaaaaaaaallin, que són pitjor que Maradona, l'amenaçador estriper armariat del mundial sud-africà.

És clar que, o els fas cas o, si no, els fas més cas; són capaços de qualsevol cosa per tal que, abandonats de l'afecte matern que es mereixien de petits, els facin cas. Necessiten suport psicològic de primera mà. Sempre destorbats per raó d'una natura que no els ha ajudat a desenvolupar les competències bàsiques de l'espècie humana i, alhora, per una coexistència amb els humans que no els ha dut res de bo.

Esperem que no arribin als soterraments presidits per l'alcaldessa de tots, dels morts i dels vius, en una cerimònia anomenada "COMIAT CIVIL", on llegiran poemes d'Espriu i passaran un power point amb àudios d'en Puntí, d'en Serrat i d'en Macià, i on els cadàvers siguin incinerats de cara a les terres de Ponent, que com és sabut de tothom són terres sense fe.

Salut, República de Catalunya i a reveure.

Noctas ha dit...

NO HASE FALTA DESIR NADA MÁS!
Abraç

Josep (sl) ha dit...

Es broma, no? Perquè si no ho és em sembla una sobirana estupidesa. Si algú no vol batejar al seu fill perquè no té creences religioses, que no fagi res o s'organitzi sol, no li cal cap administració. Ha més ja l'inscriu a al registre civil de futur contribuents a les arques públiques.

Crec que la tasca dels ajuntaments és més important què fer un imitació laica; estranya, hortera i perfectament prescindible d'una festa religiosa.

Anònim ha dit...

No batejaria pas a un fill meu, però tampoc aniria a l'Ajuntament perquè em muntés un ritual. Qui sigui creient i vulgui batejar el seu fill, doncs que ho faci. Però aquesta "festa civil" em sembla una idea estrambòtica.

L'home del sac ha dit...

En aquest país, moltes vegades sembli que juguem a veure qui la diu més grossa.