dijous, 8 d’octubre del 2009

Receptat per un metge o per una metgessa

Avui he anat al lavabo d'una empresa i he vist que just al costat de l’urinari hi havien penjat un paper de la Generalitat sobre la grip A (aquella que primer en deien porcina, després nova i ara "A"). El paper deia les coses bàsiques. Explicava com es transmet la malaltia, mesures de precaució (sensates i sense ser alarmistes, ja que no deia estupideses del tipus no donar-se la mà ni fer-se petons), símptomes de la malaltia, etc. El paper acabava dient que hi ha medicaments que poden alleujar els símptomes d'aquesta malaltia, però que sempre han d'estar receptats per "un metge o per una metgessa". Coi d'igualtats i parides d'aquestes!!!!!! Què ens prenen per burros????? Volent ser tant igualitaris i tant amics del políticament correcte, acaben introduint al llenguatge aberracions com aquestes. Si haguessin dit "per un metge" no hi havia pas cap discriminació, ja que quan es diu metge així en general, tothom entén que es refereix a qualsevol persona que té la carrera de medicina i està exercint com a tal. Dient que el medicament ha d'estar receptat per un metge o una metgessa, dóna a entendre que hi ha medicaments que només els pot receptar un metge i n'hi ha d'altres que només ho pot fer una metgessa, però que en canvi aquest el poden receptar tots dos. Volent ser tant igualitaris, en el meu entendre, a més d’introduir en el llenguatge expressions totalment artificials, han creat realment una possible discriminació.

8 comentaris:

miquelet ha dit...

Fa un temps es va suggerir la idea de que es posara el gènere d'aquell que parlara o redactara. Si el paper haguera estat redactat per una dona, que posara que "ha de ser receptat per una metgessa". El que passa és que ja estaríem amb alguna confusió com la que has dit abans.

Salut.

L'home del sac ha dit...

Jo crec que el que s'ha de fer és respectar els usos de l'idioma d'utilitzar el masculí com a genèric. No hi veig cap discriminació en això...
Avui també he vist una publicació de la Generalitat on posava "els i les joves"...

marc ha dit...

Hòstia! L'altre dia volia fer un apunt sobre aquesta xorrada!!! Vam anar a l'hospital i gairebé em poso malalt quan vaig veure em pamfelt.

En quatre línies et vénen ganes de vomitar amb tanta ximplerio/a.

Josep (sl) ha dit...

Amb tanta crisi seria una bona manera de estalviar paper i tinta abandonant el llenguatge PCC.

Noctas ha dit...

Quanta raó tens Home del Sac. I el que deuen gastar en canviar els panflets per cumplir amb aquesta finalitat estúpida de ser aparentment igualitaris...en fi.

Miquel ha dit...

Des de la irrupció de las "miembras" del Congreso el furor gramatical per la femenització dels substantius no ha parat de créixer, i així hem arribat a aquests límits ridículs.

Jordi ha dit...

Totalment d'acord, estem creuant la barrera de la tonteria en aquests temes d'igualtats. No crec que cap dona s'emprenyi si s'agafa el masculí "metge".

reflexions en català ha dit...

Jordi, és que 'metge' no "és el masculí", és la forma que s'utilitza per al masculí i per al genèric.