divendres, 2 d’octubre del 2009

Diuen que diuen que són federalistes

En la majoria d'ajuntaments en les que s'han votat mocions per donar suport a consultes sobre la independència, el PSC hi ha votat en contra. Diuen els mitjans de comunicació que han justificat el seu vot dient que ells són federalistes i no pas independentistes, així que no poden donar suport a mocions d'aquest tipus (encara que només sigui per preguntar a la població que en pensa). Fins aquí puc entendre que no donin suport a una cosa amb la que no estan d'acord. El que ja em costa més d'entendre és que si són federalistes perquè en tota la seva història no han fet absolutament res per aconseguir un estat federal?
Tenen gairebé un poder absolut. Són el partit més important del govern de Catalunya, però quan es va fer l'estatut no recordo que fessin cap proposta federalista. El govern espanyol depèn dels seus vots i hi tenen dos ministres, perquè no fan pressió o condicionen el seu suport a que es tirin endavant les reformes necessàries per arribar a un estat federal? Quan van a les reunions del PSOE, perquè no demanen que aquest partit inclogui això en el seu ideari o en els programes electorals? Si fins i tot així no els fan cas, perquè no proposen convocar un referèndum sigui des dels ajuntaments o des del Parlament per veure que en pensa la gent?
Tot plegat, penso que els socialistes catalans, això del federalisme no saben ni el que significa (potser en Maragall en tenia alguna idea, però mireu com va acabar) i només ho van dient com un objectiu a aconseguir perquè sembli que volen que Catalunya avanci en el seu autogovern. De fet, ser un estat federal tampoc significa avançar en res. No hi ha cap mena de diferència entre l'estat autonòmic del cafè per a tots, a un estat federal també de cafè per a tothom. Li canvien el nom de comunitat autònoma a estat federal i ja hem transformat Espanya, sense que l'autogovern hagi d'haver augmentat gens. Encara més, podrien fer una constitució federal que deixés clares quines competències són del govern central i quines dels estats federals, així maten per sempre qualsevol reivindicació de més autogovern. No entenc perquè no ho fan. Aquí ens intentarien vendre que convertir-nos en un estat federal és un gran avanç i guanyarien el referèndum de carrer, el mateix resultat que traurien si a la papereta hi posés de convertir-nos en una república bananera o si en comptes de la Chacón haguessin presentat un mico de fira. Si de fet això a ningú li importa, l'important és votar socialista simplement per anar en contra del PP, aquells que són tant dolents i es mengen els nens. (Evidentment són dolents, excepte quan cal pactar-hi al País Basc o s'ha de defensar l'espanyolitat de Barcelona des de l'ajuntament, com ara mantenint l'exercit al castell, anant a favor del domini .bcn per anar en contra del .cat, etc, etc)

2 comentaris:

Noctas ha dit...

Diuen que són federalistes amb la mateixa barra que es fan dir socialistes. Cap coherència, mouen la balança segons el que més els convingui, no tenen cap idea sòlida., són el pitjor mal que catalunya té. I espero que deixin el govern a les properes eleccions i comenci a governar la dreta, és a dir, Ciu, i a poder ser que Reagrupament tingui cada dia més quota de poder. I pensant en clau espanyola espero que també deixin de governar a Espanya....salud!

Miquel ha dit...

Entre PSOE i PSC, que al cap i a la fi vé a ser la mateixa cosa, ja fa anys que el socialisme espanyol ens demostra com les gasta: mentides, promeses incomplertes, lideratge inexistent, polítics incapaços, etc... El federalisme tan superflu que defensen només l'usen quan els hi convé, en aquest contra el dret elemental d'un grup de persones a decidir lliurement el seu futur com a nació.