dimarts, 17 de març del 2009

Andalusia té deute històric ?????

Escolto ahir, totalment sorprès, la notícia de que els governs espanyol i andalús han arribat a un acord per compensar el deute històric de l'estat envers Andalusia. No pot ser més gran la sorpresa, sabent que aquesta comunitat és de les que té un superàvit fiscal positiu més gran respecte el conjunt de l'estat, el que vol dir que rep molt més del que aporta. Doncs sorprenentment, tot i això, es veu que encara rebia poc i tenia un deute històric. Si es volia donar més diners a Andalusia es podia fer de moltes maneres, però justificar-ho dient que hi ha un deute històric ja és passar-se. No sé a qui volen enganyar. Mentrestant, a Catalunya, que sí que té un deute més que històric, després d'anys i anys finançant a la resta de l'estat, doncs aquí res de res. Com ja vaig comentar fa temps, no veig gens possible que acabem tenint un finançament digne, perquè dos i dos fan quatre i no cinc com voldria fer creure'ns el mag ZP. I si a sobre encara donen més diners a Andalusia, que no sé d'on deuen haver sortit, com en poden quedar per naltros ??? La única solució, és la que mai es farà, concert econòmic per totes les comunitats, que totes paguin a l'estat pels serveis que prestin i almenys quedi clar el que aporta i rep cadascuna. Però això no es farà, perquè tots els espanyols han de ser iguals, excepte els bascos, que són una mica més iguals que els altres.

2 comentaris:

Josep (sl) ha dit...

És difícil d'assimilar des de la pura lògica. És més sembla surrealista, o una broma de mal gust. Quan és una comunitat que històricament té un gran superàvit fiscal a causa de ser una regió pobre.

GOS GÀNGUIL ha dit...

Jo encara m´ho estic preguntant....és al.lucinant! L´únic clar és que hem de fotre el camp d´aquesta cosa tant esperpèntica que ens ocupa que és Ecspanya...
Salut!