dissabte, 29 de novembre del 2008

Miserables

Avui el govern valencià ha ordenat el tancament d'un altre dels repetidors de TV3. Només puc sentir fàstic per aquesta gentussa. Tant de parlar de la llibertat i la única llibertat d'expressió que toleren és la seva quan la utilitzen per mentir i atacar als que no són com ells. Ara es deuen morir de riure veient com putegen als quatre valencians que queden que conserven la seva llengua i cultura i tenien amb TV3 la possibilitat de veure un canal de televisió d'una mínima qualitat en la seva llengua.
Es tractava d'un canal de televisió que emetia en unes condicions legals no massa clares, és cert, però també és cert que se suposa que hi havia interès arreglar-ho i pràcticament estava solucionat el tema. De fet tot estava pendent d'unes assignacions de canals del Ministeri d'Indústria, que com és normal en el poder espanyol li importa una merda un canal de televisió en català, fins i tot quan el ministre era en Joan Clos no van fer pràcticament res. Era un canal que no feia cap nosa, que no generava cap cost, ja que fins i tot van ser les persones interessades en veure'l que van finançar els repetidors. Només puc entendre que el tanquen per callar una veu, i acabar d'eliminar d'aquella terra qualsevol rastre de la seva llengua, o qualsevol veu divergent amb el nacionalisme espanyol més ranci (que TV3 ja ho és prou a vegades d'espanyola). Un altre tema seria mirar a qui s'han assignat els canals de TDT al País Valencià: trobem un ventall de canals que van de l'espanyolisme a l'ultra-espanyolisme, deixant fora la única televisió que oferia un projecte creat des de València i en valencià. I després tiraran pedres al CAC...

2 comentaris:

Noctas ha dit...

El nacionalisme espanyol pot arribar a ser molt cabró. També és cert que d'alguna forma és una acció/reacció davant el nacionalisme català que també és força cabró. Aquest Estat espanyol és un estat enfrontat, amb velles ferides que provenen de segles i això de Tv3 reflexa que la batalla encara continua. És una llàstima. Sóm com nens petits que ens barallem per tonteries....saludus i bon cap de Setmana.

Josep (sl) ha dit...

El nacionalisme espanyol en la relació amb les altres nacions sobretot a nivell interior s'ha bassat en la "mala leche"
Alhora de crear un espai.
Unificar amb visió a assimilar les minories i alhora a ser un projecte poc atractiu i provincià per aquestes.

No oblidem que quan algú del PSC accedeix a un càrrec ministerial, comptant primer que solen estar infrarepresentats esdeven "ministros de España", s'han d'esbandir de tota catalanitat i que n'esperavem de Clos i Montilla ells mai han sentit TV3 com la seva.