dijous, 17 de març del 2011

Ordinadors a les aules

Fa una estona, des de la feina, estava connectat amb un programa de missatgeria instantània. De sobte, a dos quarts de deu es connecta el meu cosí de tretze anys.
-Què fas connectat, que no hauries d'estar a classe?
-És que el professor no hi era i n'ha vingut un de guàrdia.
-I us deixen connectar quan no hi ha professor?
-No ho sé, però ens han dit que podíem utilitzar l'ordinador...

En la meva època, quan no el professor que havia de donar la classe no hi era, es feia alguna altra activitat, o s'aprofitava per fer deures, llegir, etc. Ara es connecten a Internet per xatejar, que d'altra banda és el mateix que faran després quan arribin a casa. Grans avantatges de l'ensenyament amb un ordinador. A més, que es veu que tot i que se suposa que no es pot, tots els alumnes saben com crear-se un altre perfil per esquivar les restriccions i fer el que vulguin mentre fan veure que escolten al mestre...
De res ens servirà tenir els aparells més avançats si no s'educa en valors, se'ls introdueix en la cultura i se'ls motiva a pensar críticament. D'utilitzar ordinadors en saben més que els seus mestres, no cal que els n'ensenyin. El que cal ensenyar-los és que quan trobin qualsevol xurrada per Internet, sàpiguen discernir si és veritat o mentida, que moltes es pensen que tot és veritat només pel fet de que ho han trobat a Internet, encara que sigui al fòrum de Tele5.
Després la gent es creu que hi ha uns bojos que van a la nit amb cotxe amb els llums apagats i si els fas llums fan mitja volta i et maten... què sí, que sí, que és cert, que m'ho va dir un mosso d'esquadra!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

AIXO DELS ORDENADORS CLASE...QUINA ETZAGUELLADA!!!!!!PERO CALIA FER VEURE QUE TOT A CATALUNYA ERA MOLT"MODELNO"MOLT "PROGRE"MOLT LO QUE SIGUI.....
JUGANT AMB BCN.

Evocacions ha dit...

Tens tota la raó. Avui he enganxat a una noieta de 25 anys amb el facebook a classe. Això està esdevenint un grreu problema perquè tenen l'ordinador a classe i és molt difícil saber que fan.
Salut