dilluns, 31 de maig del 2010

Ja n'hi ha prou de permetre'ls-ho tot, no?

Primer de tot, posem totes aquelles coses que s'han de posar abans que et comencin a insultar:
Què sí, que els de Hamàs són uns terroristes malparits i que tots els islamistes només ens portarien a la barbàrie!

Un cop fets els aclariments: fins quan continuarà el món occidental donant cobertura al terrorisme de l'estat d'Israel? Disparar contra un vaixell a alta mar és terrorisme, fins i tot si els altres els disparaven amb tira-xines! I és terrorisme com bona part de les accions de l'estat d'Israel durant tota la seva existència. S'han de defensar, diran molts, i hi estic d'acord, però el principal problema és haver-los posat allà al mig. Perquè el problema no el tenen només ells perquè els seus veïns els volen enviar al mar, cosa que segurament tots nosaltres voldríem fer si ens fessin el mateix que van fer a la gent que vivia a Palestina; el problema el tenim ara tots. El conflicte d'Israel només porta a un xoc entre el món musulmà i l'occidental defensor d'Israel. Evidentment que ara no se'ls pot llençar al mar, però si el món occidental començant pels Estats Units s'hi posés, se'ls podria fer desocupar Cisjordània i comportar-se una mica com a persones... que ja va sent hora!
Quan es diu tot això sempre surt algú (la Rahola la primera) dient que perquè no dius el mateix sobre l'Iran, sobre el Sudan, etc... però que jo sàpiga ni l'Iran, ni el Sudan, ni Corea del Nord estan emparats per la civilització occidental de la que jo em sento membre, per això m'indigna deu vegades més el que fa Israel, perquè se suposa que són dels nostres, o almenys que estan emparats per nosaltres. Ja va sent hora de que se'ls posi al seu lloc. No us sembla que ja els hi em comportat masses coses?

7 comentaris:

Salvador ha dit...

Se'ls podria fer desocupar Cisjordània, total ja han desocupat Gaza. I després acabar de desocupar-ho tot i satisfer als que han jurat llençar els jueus a la mar, que no se'ns enfadi el món musulmà.

L'antisionisme és un altre dels opis pel poble d'algunes tiranies per evitar l'aixecament de gent que viu a la misèria i sense cap llibertat de la mateixa manera que els palestins són carn de canó al servei dels interessos d'aquests règims tirànics, només cal veure'ls després de 50 anys encara vivint a campaments de refugiats mentre molts dels seus 'germans' àrabs neden en petroli. I el dia que no els necessitin més també els 'llençaran' a la mar o allà on sigui.

Quan parlem de com són de dolents els israelians amb els pobres palestins també podríem recordar la matança de milers de palestins a la Jordània d'aquell gran demòcrata rei Hussein, un altre germà àrab i gran protegit d'occident, durant el Setembre Negre el 1970.

No cal parlar d'Iran ni de Corea del Nord ni del Sudan per parlar de terrorisme. N'hi ha prou amb els països occidentals, els nostres, els que s'autoanomenen món lliure amb la seva Otan i els seus bombardejos a poblacions civils a l'ex Iugoslàvia, Afganistan, Pakistan, per no parlar de l'Iraq.

Noctas ha dit...

Tot depèn del bàndol on estàs...tot són punts de vista...no hi ha bons i dolents, avui pots prendre partida més per un que no pas per un altre, però al final volem que els jueus s'imposin...Cada dia hi ha més odi entre religions i cultures distintes...és lamentable..

L'home del sac ha dit...

Doncs jo vull que els jueus visquin tranquils d'una vegada al tros que se'ls va donar (cometent un gran error) i deixin en pau als altres d'una vegada. Llavors, si els ataquen que es defensin, però que no colonitzin altres terres, ni es creguin amb el dret de fer el que volen.
Amb Israel passa com amb els nens petits consentits pels pares que facin el que facin els riuran les gràcies... Ja va hora de fotre'ls un mastegot i obligar-los a que es comportin.
I sí, Salvador, els àrabs també han fet moltes coses mal fetes, però almenys no donar-los arguments perquè en continuïn fent.

Oriol de Mollerussa ha dit...

Un aclariment, que ja t'he fet en un parell de blocs. Parteixes d'un error inicial. A Israel/Palestina sempre hi ha hagut presència jueva, tot i que la majoria de jueus d'avui en dia són d'origen immigrant.

L'home del sac ha dit...

Tens raó Oriol, però n'hi havia molt pocs i crec que hi haguessin pogut vivint perfectament si no s'hagués creat l'estat d'Israel.

Josep (sl) ha dit...

Jo crec que aquesta a estat la menys dolenta de les coses que Israel podria haver fet.

Odio parlar de bons i dolents i encara menys en un conflicte tan enquistat i amb tantes ramificacions.

La meva opinió és què: Davant el fet que els organitzadors estaven disposats a fer propaganda pel fet i no buscaven cap altra cosa i no van acceptar cap de les solucions i alternatives plantejades pel govern d'Israel com portar també un missatge pel caporal segrestat per Hamas o Portar el material per terra, desembarcant-lo a Ashod.

Israel no podia fer altra cosa que abordar el vaixells. No podia intentar sabotejar-los a port irritant a un país Aliat, com van fer els francesos amb el Rainbow Warrior de Greenpeace.

Si hagués intentar aturar-los, danyant motors i timons, amb Bussos i explosius corria el risc d'enfonsar-los. Amb els seus tripulants.

Totes les situacions eren dolentes i Arriscades. Però la pitjor de totes era deixar que els vaixells arribessin a Gaza. Perquè d'haver estat així, ja tindríem un grapat de flotes més en ruta cap a allà.

Miquel ha dit...

És complicat determinar quan s'excedeix i quan no Israel en l'aplicació del "dret de defensar-se".

Per una banda entenc que tots els cooperants i les organitzacions humanitàries estan al corrent del bloqueig d'Israel a Gaza, un bloqueig totalment comprensible; i com ha demostrar l'estat jueu no s'està de romanços en qüestions de seguretat nacional. Per l'altra, Israel gaudeix d'una permissivitat exagerada amb el vist-i-plau d'occident degut a la fràgil situació d'amenaça constant en la que es troba.

Hi ha arguments per defensar tan uns com altres, però com em deia un company meu de classe que precisament és d'Israel, "en aquest cas on no se sap quin dels bàndols té la raó, nosaltres ens hem apoderat d'ella."