divendres, 1 de gener del 2010

Llibre llegit: L'última carta de Companys

Monumental bajanada de novel·la. Me l'he llegit perquè me'l van regalar i prou. D'una idea tant absurda com anar al passat amb una màquina del temps per rescatar al President Companys i portar-lo al present, bàsicament per descobrir on va amagar un tresor, difícilment en pot sortir res de bo, però el llibre és dolent perquè sí. Argument estúpid i qualitat literària zero la d'en Toni Soler. Pot ser bo fent gags, però poca cosa més. Es permet llicències històriques intolerables, fins i tot tenint en compte que és una novel·la de ciència-ficció totalment fantasiosa. En conclusió: que no us la recomano per res. D'en Toni Soler em vaig llegir fa anys "Història de Catalunya (modèstia a part)" i encara em va fer gràcia, potser perquè llavors era més jove, no ho sé, però puc dir que ja he acabat de llegir res seu.
A propòsit d'això, un altre tema és el dels llibres que ens regalen. A mi no me'ls acustumen a encertar. Tinc una tieta que sempre per l'aniversari i reis em regala algun llibre, bon costum crec jo. El problema és que sempre em regala best-sellers o llibres mediàtics d'aquests. Em va regalar "El codi da Vinci" quan jo m'havia jurat que no el llegiria i el vaig acabar llegint, encara que he de reconèixer que hi vaig disfrutar i me'l vaig empassar en un no res, tot i que a mig llibre em venien ganes de llençar-lo per la finestra, veient una bajanda darrera l'altre. Després va continuar amb "Àngles i dimonis" que em va semblar horrible i terriblement mal escrit, i després dos més d'en Dan Brown que he passat de llegir. El fet que a ella li agradin aquests llibres i que tanta gent els llegeixi li deu fer pensar que a mi obligatòriament m'han d'agradar... Bé, s'agraeix la intenció almenys.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs tenia pensat comprar-me'l. Després d'aquesta crítica, m'ho pensaré dues i tres vegades abans de fer-ho.

L'home del sac ha dit...

Bé, és la meva opinió, potser tu el llegeixes i t'agrada, però a mi, m'ha semblat una bestiesa d'història.

Noctas ha dit...

El bufó de Montilla? Aquestes coses millor no llegir-les....Bona nit de Reis crack!!!

Jaume ha dit...

Un dels pitjors llibres que he llegit mai, ja fa molts anys, és el primer que va publicar en Toni Soler. Aleshores signava com Antoni Soler. Una mena d'història de la humanitat cap enrere. Ni mica de gràcia

Miquel ha dit...

Doncs a mi en Dan Brown m'agrada. Sempre penso que els seus llibres venen a ser una superproducció hollywodiana passada a la novel·la, que de la mateixa manera que fem amb les pelis d'aquest tipus, no ens podem prendre seriosament. Salut!