dilluns, 5 d’octubre del 2015

Carta als votants de Ciudadanos

Sens dubte, la sorpresa de la nit electoral va ser el creixement de Ciudadanos. S'esperava que tindria un creixement notable, però no que gairebé multiplicaria per tres.
Ciudadanos és el partit que des del seu naixement ha encarnat l'odi a la catalanitat. Sense programa i mentre diuen que no són ni de dretes ni d'esquerres, tenen per únic objectiu acabar el problema català de la manera més efectiva, eliminant qualsevol fet diferencial català.  I això ho fan amb els vots de les persones que des de la resta de l'estat van emigrar a Catalunya. Un vot de base ètnica que no cerca altra cosa que trencar el vell mite de "Catalunya un sol poble". Perquè és clar que el seu principal interès és que no siguem un sol poble. El seu objectiu és que hi hagi sempre uns catalans de segona que siguin menys catalans i tinguin captiu el seu vot. Si els teus avis eren de fora, no pots votar un partit català, has de votar el partit que representa la teva ètnia. Això és el que volen. Saben perfectament que un país dividit per ètnies difícilment pot avançar. Potser Bòsnia és el seu model.
Com s'explica que algú vagi a viure en una terra i voti per a fer desaparèixer els seus signes d'identitat? Com es pot votar a favor d'imposar la pròpia identitat als nadius de la terra que t'ha acollit? La gent que vota Ciudadanos vota a favor d'això?
Catalans amb orígens a fora, per què voteu Ciudadanos? Tant malament us hem tractat? No vau venir aquí a treballar i vau prosperar? No us n'adoneu que us van fer fora de la vostra terra i ara us utilitzen com a colons?
Tinc la sensació que molts no vau votar per odi, sinó simplement vau votar aquells nois joves tan simpàtics i guapos que surten a totes hores a la televisió i que diuen que ho arreglaran tot i que evitaran que us discriminin els malvats independentistes que ho volen trencar tot, fins prendre-us la pensió.
Des d'aquest humil blog us vull demanar que repenseu el que heu fet. Ja no es tracta de votar Sí o NO, perquè el No també pot ser civilitzat si penseu que és la millor opció. Es tracta de no votar els qui us volen fer eterns estrangers al vostre país, pels qui no sou més que uns immigrants a utilitzar, i dels qui volen utilitzar el vostre vot per a fer-nos desaparèixer del mapa. L'objectiu de Ciudadanos és acabar el projecte de Franco, el de Primo de Rivera, el de Felip`V. El project de les mateixes elits que us van fer marxar de la vostra terra i que ara us utilitzen per culminar les seves ambicions imperials.

9 comentaris:

maria ha dit...

Quan se'n adonin dle que han votat, s'estiraran els cabells.

GukGeuk ha dit...

És el que més em va cridar l'atenció de les eleccions. M'he tornat pessimista ara. Per a mi aquestes eleccions no van sortir gens bé i em costa d'entendre l'exultants que estàn alguns a les files independentistes. El vot espanyol s'ha mobilitzat i si aquesta mobilització va in cescendo Catalunya tindrà un problema greu. No m'agradat gens que s'hagi fet campanya incloent a Csqep o com es diguin al "NO" i que quan els comptes no han sortit se'n dugui d'ells que no són Sí ni No ni tot el contrari. I rampoc que ells, havent enviatba l'Iglesias a cridar per la unitat diguin ara ni si ni no ni tot el contrari. És fer-se trampes jugant al solitari. Catalunya ha de ser un poble conscient. Veig a la gent més preocupada de votar que de guanyar, inconsciets de que no es poden permetre un Scotland. Si Catalunya força un referendum i el perd, España l'arrasarà, con empeño y sin que se note el cuidado.

L'home del sac ha dit...

Maria, tant de bo se n'adonin... Tinc certa sensació i esperança que molts els han votat per ser una cosa nova, neta i que els evitava els problemes de la independència (quanta gent n'estava de convençuda que independència significava perdre les pensions o haver d'anar-se'n...), però no per anti-catalanisme... No ho sé, però un país on un partit així treu tants bots no pot anar bé si la cosa es manté en el temps.

GukGeuk, estic d'acord amb gairebé tot el que dius. El problema no és només que s'hagi mobilitzat, ja que fins i tot havent-se mobilitzat, no aconsegueixen guanyar. Sempre es deia que si la participació passava del 70% s'acabaven les majories absolutes "nacionalistes" i ja veus, ni així. El problema, és que es mobilitza i vota l'opció més anti-catalana que hi ha. A mi, el "no" no me'n fa de por, el qui em fan por són els colons que ens volen esborrar del mapa.
Amb el resultat de les eleccions s'està fent molt de "trilerisme" i llegint-los i interpretant-los al gust de cadascú, quan és clar que els vots a llistes que no portaven la independència al programa són més que els vots a les llistes que la portaven. Així de clar. Això no vol dir que no es pugui avançar, però vaja, sortir ara a dir que hem guanyat i que podem proclamar la independència el dia que vulguem...
Un referèndum no me'n fa de por, de fet crec que és molt desitjable. Crec que les decisions importants les han de prendre directament els ciutadans. És la manera més clara: un sí o un no.
Espanya ens intenta arrasar constantment, i segurament ho continuarà fent amb més contundència fem referèndum o no. Als anys 80 havien de mantenir posicions una mica conciliadores i obertes sobretot amb temes lingüístics i culturals perquè fer el contrari es veia clarament massa "fatxa" i identificat amb el franquisme. Avui això ja no els fa vergonya. Han creat un règim en que els demòcrates dels anys 70 eren molt més progres i oberts que els d'avui. Els demòcrates de llavors han assumit els postulats del franquisme i no al revés.
Veurem... Vénen temps apassionants i difícils, però he de dir també, que cada vegada n'estic més fart del "mundillo" indepe... Si vull un estat és per a fer-lo millor, i tenim tant de friki fent les seves lectures i que només tenen la DUI al cervell. Per alguns la DUI és com si fos prémer un botó màgic que ho soluciona tot i no sabem que seria el principi d'una gran tensió.
Un estat és independent quan controla el seu territori i té el reconeixement internacional. Em pensava que si aconseguíem guanyar en vots, almenys podríem intentar començar per la segona opció un cop constatat que no ens deixaven fer el referèndum i érem majoria, però havent-nos quedat a les portes, em sembla que ningú ens farà cas.

Oliva ha dit...

PER MI LA RAO ES MOLT CLARA,VAN VOTAR EN CLAU IDENTITARIA,EXACTAMENT COM NOSALTRES,PERO A UNA GENT QUE LA SEVA META ES TORNAR A "EL SEGURO OBLIGATORIO DE ENFERMEDAD" I A "ESCUELA NACIONAL",MES TRONADA PER ENGREIXAR LO PRIVAT.
CALDRIA FER-LIS VEURE,QUE EL BANCS QUE ELS HI PAGAN LES CAMPANYES I ESPERAN REBRE "FAVORS",MES ENDAVANT,SON ELS MATEIXOS QUE ELS DESDONAN.

GukGeuk ha dit...

És que em sembla que hi ha una mena de confusió entre els conceptes "declarar la independència", que no serveix de res i "assolir la independència", que és bastant més útil.

Poc s'ha parlat de les enquestes que deien que gairebé la meitat de votants de Junts Pel Sí no creu que tot plegat acabi en la independència, sinó més aviat en un pacte fiscal i un millor finançament. És la pregunta eterna: votaríen aquests independència arribats a un referèndum si Espanya fes la promesa d'un millor finançament?

Sobre el vot a Ciutadans, no crec que hagi estat un vot amb odi. Crec que és un vot útil i prou, més aviat d'aquells que no volen la independència que d'aquells que li tenen por.

Jo sí que li tinc por a un referèndum, perquè no n'hi hauria cap altre. Espanya no és Anglaterra ni Canadà. Si es fa forçat per Europa i es perd Espanya ho entendrà com una via lluire per a desfer tot el que Pujol ha construït durant sa vida, és a dir, via lliure per a espanyolitzar Catalunya.

Tot plegat és molt fràgil. Com acostumo a dir, Catalunya em sembla un poble poc conscient.

Anònim ha dit...

Sinceramente no se donde esta la anticatalanidad de Ciudadanos. Anti-independecia si. Pero los independentistas no son todos los catalanes verdad? Ya se ha visto en las votaciones que solo el 48% son independentistas.

Es evidente que la ansiada independencia que deseais no es posible. La mayoria de los catalanes no la quiere y deberiais pensar democraticamente. Ahora leo que algunos tienen miedo al referendum porque saldria un no. Pues hombre, la gente debe tener opcion a decidir.

Ya os habreis dado cuenta que soy espanol. Escribo sin acentos porque es un teclado ingles.
Porque os leo? Porque quiero mucho a Catalunya, me he educado alli, mi padre que es medico se traslado a Catalunya porque faltaban medicos en los 70. Tengo una esposa catalana que no ha votado a Ciudadanos (pero poco la ha faltado) y 2 hijos catalanes que aun no pueden votar y no entienden lo de la independencia. Y si, vivo en el Reino Unido (aunque ahora estoy en Dinamarca) y he votado a Ciudadanos.

Mi opinion es que una Espana federal deberia ser el objetivo de todos, es la unica manera de un futuro estable.

Lo del voto identitario, creo que muchos catalanes de 8 apellidos han votado a Ciudadanos, sobre todo lo que aun utilizan el seny a la hora de votar. Desde luego que los que se consideren espanoles como yo tambien habran votado a Ciudadanos, el PSC o el PP.

Lo de espanyolizar Catalunya, bajo mi opinion ya lo esta. Y me remito al hecho que los independentistas quereis conservar el pasaporte espanol y ademas que el Catalan sigue siendo una lengua espanola.

En fin, un saludo y ser mas democraticos.

GukGeuk ha dit...

Un apunte: yo digo que me da miedo el referéndum porque de perderlo España arrasaría culturalmente Catalunya, no porque simplemente saliera "NO", no por el voto. Demagogia no, por favor. Ni manipulación. España nunca ha sido demócrata (hasta hace nada el segundo partido vasco era ilegal) y nunca ha respetado nada que fuera diferente a Castilla. Si Escocia dice NO no pasa nada, si lo dice Catalunya sí. Repito, demagogia la justa.

Desconozco cuánto tiempo llevas en UK, pero intuyo que no has visto los numerosos guiños de Ciudadanos al franquismo y el saludo fascista que nos regalan a menudo sus diputados cuando creen que no los ven.

Anònim ha dit...

La meva primera crítica rau en el to general de "colonització" que atribueixes a bona part dels votants de Ciutadans. Només amb això, crec que ja estàs desqualificant els interlocutors als quals et dirigeixes (em refereixo en general). Dir-li a la gent "colons", amb tot el que comporta, no és bona idea. Es pot ser absolutament crític, però assumir aquestes etiquetes obren escletxes socials. Les mateixes escletxes i "desconnexions" que el món independentista brama que li provoquen etiquetes que s'han proclamat des de "Madrid". La diferència, i no petita, és que aquestes etiquetes despectives les proclamava algú a 600 km de distància i, ara, les etiquetes despectives com "colons" les proclama algú que viu amb tu porta amb porta (amb totes les matisacions que es vulgui, estic d'acord).

Em sobta que, en conjunt, de l'article es desprèn quelcom de similar a "em resulta força incomprensible" saber els motius pels quals més de 700.000 persones van votar Ciutadans. Per suposat, són moltes raons, inabarcables, però lligar-ho a anticatalanisme o discurs de la por o comoditat és una anàlisi molt simple, bastant sentida en cercles favorables a la independència. Amb una certa maldat -i no voldria aplicar-t'ho, entre d'altres raons perquè no et conec- a algun amic li dic si és que no coneix Catalunya o si no està inserit socialment. Vull dir que cal ampliar les mires. Si els votants de Ciutadans (i PP) fossin tan anticatalans com es diu (1.075.000 vots aprox; 26% dels qui van votar) es podria respirar pel carrer? En aquest sentit, jo crec que falta una certa autocrítica.

Ja que menciones "els signes d'identitat", val a dir que copsar com quan algú parla en castellà hi ha clars signes de desaprovació o es diu que "és una provocació"; o que xiular l'himne espanyol és llibertat d'expressió (en canvi, Inés Arrimadas HA de cantar l'himne), han generat un clar rebuig al suposat sentit inclusiu de l'independentisme. Dit d'una altra forma: MAI, MAI de la vida se m'acudiria xiular Els Segadors ni justificar que se'l xiuli. En primer lloc, m'estic xiulant a mi mateix, però també xiulo la meva dona, el fill, família, amics, persones que m'aprecio, els meus conciutadans amb els que convisc cada dia, etc. L'independentisme ho ha justificat dient que "Madrid, etcètera". Molt bé: i el teu veí, l'amic, etcètera? Això ha estat un error greu, fins i tot vist des de la perspectiva de qui els himnes i banderes no ens generen excessives emocions. Qui justifica xiular l'himne espanyol (i després protesta perquè no es respecten els seus signes identitaris, a la qual cosa puc estar-hi d'acord), s'equivoca totalment. Com dic, autocrítica.

Òbviament, les explicacions són moltes i complexes (i no tan simples com xiulets Sí/ xiulets No; braços creuats Sí/braços creuats No), s'estigui a favor o en contra. Tampoc crec que jo pugui tenir tota la raó (en qüestions complexes com aquesta, és impossible), però postures que no "entenen" per què algú vota Ciutadans estan marcades pels prejudicis.

Acabo. Quan el PP era el partit més votat d'entre els "enemics" (sic), em solien dir que "tu votes el PP". Actualment, "l'acusació" és que "tu votes Ciutadans".
Amb això vull dir que, a sobre, quan discrepes del discurs independentista en primer lloc et posen l'etiqueta i, a més, t'has de justificar dient "jo no voto tal o qual", pel simple motiu de que no combregues amb un discurs dominant que la realitat ha demostrat que no té el suport ni tan sols del 50%, com bé reconeixes.

Salutacions cordials.

L'home del sac ha dit...

Hola anònim.
Precisament he dit "Tinc la sensació que molts no vau votar per odi" perquè em costa de creure que molts d'aquests votants de ciutadans votessin moguts per l'odi. El motiu però, no el puc entendre, perquè tot i que segurament jo els mou l'odi, van votar un partit que no té per altre objectiu que la dissolució del fet identitari català.
Potser és veritat que no és bona idea dir "colon" a algú, però coi, és que aquesta és l'actitud, jo només la descric.
Jo no crec que Arrimadas hagi de cantar els Segadors. De fet, és molt coherent no cantant-lo, no anant a l'ofrena a Casanova, etc, ja que ells representen tot el contrari d'això. Ells haurien de cantar algun himne que parlés d' "ofrenar glòries a Espanya" i l'onze de setembre fer un homenatge al Duc de Berwick. Simplement constaten que aquesta nació no és la seva i se'n mantenen al marge. Està clar que si fos per ells, ni Els Segadors seria l'himne ni l'onze de setembre la diada. Són símbols que recorden massa que tenim una història, quan precisament ells la volen esborrar.
També he de dir que no és el mateix que uns aficionats al futbol xiulin un himne en un camp de futbol que ho facin uns diputats a un Parlament. En cap cas em semblaria bé que diputats catalans xiulessin l'himne d'Espanya al Parlament o en un acte oficial amb autoritats espanyoles. I si ho fan els seguidors? Doncs la veritat és que bonic no ho és, però es xiula unes institucions de l'estat, no les persones que hi ha al darrere. Només unes xiulades com les que s'han vist en els últims anys haurien d'haver engegat les alarmes, que se n'adonessin que alguna cosa no funcionava. El debat hauria d'haver estat més els motius de la xiulada i com solucionar-ho que els xiulets en sí. Però res, ni preocupar-se de perquè la gent xiula, simplement fer més lleis repressives per a castigar-los si xiulen.
I per acabar, si bé és cert que l'independentisme no ha superat el 50% en aquestes eleccions, el suport real només el podríem saber en un referèndum (pot ser que només sigui aquest 48%, però no en podem estar segurs) que aquest estat pseudo-franquista es nega a convocar perquè pensen que el seu domini és un dret diví. I si bé potser l'independentisme no és majoritari, molt més minoritària és la idea que Catalunya s'hagi de dissoldre en Castella i no per això diferents governs espanyols han fet tot el que han pogut perquè així sigui sense importar-los si era una opinió majoritària o no.
Una Catalunya catalana dins d'Espanya era ben possible, però els primers que no ho han volgut han estat les elits que dominen l'estat que consideren gairebé un deshonor la nostra simple existència.