divendres, 7 de juny de 2013

Menyspreu infinitTornant al campus dels joves colons del qual parlava en el meu últim escrit, un altre fet cada cop més destacable de l'espanyolisme totalitari, és que no amaguen el seu més absolut menyspreu cap a tot el que tingui un flaire català. Evidentment, els polítics catalans formen part d'una casta corrupta i enquistada que té el poder absolut sobre tot, això ja és per tots sabuts. És evident també que el catalanisme és un invent de la burgesia catalana per fer xantatge a Madrid i tenir entretingut al lumpenproletariat. Tenen clar que només mitjançant la submissió als castellans i a les seves idees i llengua, aquí es pot fer una mica de neteja d'aquesta raça d'escurçons que som els catalans. El conferenciant del campus de Ciudadanos, va portar tot això a l'extrem. Sense dissimular, va fer burla des de la llengua al ruc català. Es veu que, segons ell, desconec si és veritat, si el ruc català s'ha salvat de l'extinció va ser gràcies a l'exèrcit espanyol que va cedir l'únic semental que quedava. Cal veure si en som de rucs els catalans que sense l'ajuda de l'exèrcit no som capaços ni de conservar la nostra fauna autòctona. Per internet, un altre insigne ciudadano ja comentava que quin error tan greu haver cedit aquest semental... Després li tocava el torn a la llengua catalana, dient que ens exigeixen el nivell C, que és un català inexistent que s'han inventat i que no parla ningú, que si s'hauria de reivindicar el català d'Alcover, que si Pompeu Fabra (que diu que realment signava Pompeyo Fabra i se li hauria de dir així) va degradar el català, etc... Entenc que no els agradi el català estàndard, quan ells són més de dividir la llengua, de dir que a Fraga parlen una llengua, a Lleida una altra, a Vall-de-roures una altra i evidentment a València, una que no té res a veure amb les altres. També van parlar de Rafael de Casanova, un clàssic que no pot faltar, etc... El menyspreu no pot ser ja més absolut i tot el que sigui català és d'una gran baixesa, tancat, provincià, corrupte, la nostra llengua ens la vam haver d'inventar perquè només teníem un seguit de dialectes mal parlats, la història també és inventada per justificar la nostra existència i permetre la pervivència d'una casta dominant totalitària. Som rates de claveguera. Sort en tenim d'haver estat colonitzats per aquesta gran gent, que nosaltres, desagraïts rebutgem. I després, va el conferenciant i sap dir que ell és català com qualsevol altre i que aquesta és la seva manera de ser espanyol. No, home, no, tu ets un colonitzador que ha nascut aquí, però de català res de res. Perquè per ser català només fa falta voler-ho ser, i tu, diguis el que diguis, ni ho vols ser ni hi tens cap interès en ser-ho; al contrari, el teu interès és acabar de soca-rel amb el problema catalán.

2 comentaris:

Dasein ha dit...

No he llegit la conferència,
i, per tant, no en puc opinar. Ara bé, les coses que apuntes no són pas de menyspreu al català. El primer a criticar l'ortopèdia del català acadèmic fou Salvador Espriu i, d'altra banda, és cert que aquest català no el parla gairebé ningú. Només fem servir dues dombinacions dobles de pronoms febles, i al carrer mai es sent cap quelcom, quiscuna, llurs o el verb eixir, per exemple.
I jo sóc català i m'encanta el català, però que Pomeu Fabra va procurar construir el català modern de tal forma que es diferenciès el més possible del castellà (ja que el català de carrer tenia, com té avui, moltes semblances amb el castellà, crec que és una tesi sosteible).

Què va dir d''en Casanoves? Que es sentia espanyol i lluitava per Espanya? Així mateix ho van dir ell i en Villarroel.

Això del ruc em sembla una ironia per l'excés ús d'aquest símbol, no pas un menyspreu.

Dir que el lleidetà, el gironí o el valencià són llengües diferents del català no és menystenir el català. I que consti que no hi estic d'acord.

Ja et dic, potser sí que es va menysprear el català en aquella conferència. Però res del que has apuntat m'ho fa pensar.

sargantana ha dit...

tenim un somni,
si tambe es el vostre...
us convidem a participar a aquest blog:

http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/

us hi esperem !!