divendres, 14 de maig del 2010

Fan falta 127.000 persones a les forces armades?

Ahir, llegint a la Vanguardia la informació sobre les retallades d'en ZP, hi havia uns interessants gràfics sobre la distribució dels funcionaris per sectors i per administració. Em va sorprendre que una part important dels funcionaris de l'estat són els qu formen part de les forces armades. Ni més ni menys que 127.000 persones! El primer que em va passar pel cap és: en fan falta tantes? Entenc que un estat que té compromisos internacionals i forma part de l'OTAN pot haver de tenir unes forces armades, i no vull entrar ara en la discussió d'exercit sí, exercit no; el tema és un altre. Entenc que en un moment donat pugui fer falta enviar dos mil soldats a l'Afganistan, 1.000 a Kosovo i 500 al Líban, per dir alguna cosa. Entenc que encara que s'hi enviïn aquests, n'ha de quedar una bona reserva, per anar-los reemplaçant i que no siguin sempre els mateixos els que s'estiguin per allà. En fi, que entenc que es pugui haver de tenir un gruix de soldats, però 127.000? Tinc la sensació que amb uns 25.000 en sobrarien. Em penso que seria molt millor tenir-ne una quantitat petita i que estiguessin molt ben preparats i amb el millor material possible, no com ara que se'ls envia per aquells móns de Déu sense els vehicles blindats necessaris ni moltes coses que els fan falta. Per no parlar del reclutament, que com que no hi vol anar ningú han hagut de baixar el coeficient intel·lectual a partir de que se'ls agafava, per no agafar que molts d'aquests soldats són mercenaris estrangers. Sí, mercenaris sud-americans que veuen una oportunitat apuntant-se a defensar la pàtria i que evidentment després són els que tenen més números per anar als llocs perillosos. Si tan preocupats estan en reduir despeses, podrien començar per aquí també. Que si només se n'envien a l'exterior dos o tres mil, que fan els altres? O és que realment estan per garantir la unitat de la pàtria?

5 comentaris:

reflexions en català ha dit...

Estan a punt per quan calgui treure els tancs, hehe.

Miquel ha dit...

No hi ha molts (molts!) immigrants que s'allisten a l'exèrcit per aconseguir la residència?

Noctas ha dit...

I tan Miquel. Aquesta és una de les causes...tú ho has dit:)

Marc Guinjoan ha dit...

Estaria bé saber d'aquests 125.000 funcionaris quants són militars. Jo pel que tenia entès a Espnya n'hi havia un total de 75.000 (!!!); si això és cert, la resta de 50.000 persones què són, funcionaris darrere d'un ordinador gestionant el Ministerio?
D'aquí però em temo que no s'atreviran a reduir gaire la despesa... ja se sap que ells són els garants de la unidad de la pátria!

L'home del sac ha dit...

Marc, tens raó, ara que hi penso a mi també em sonava una xifra d'uns 75.000, que tot i això, ja em sembla bastant. I em penso que si encara en tenien "tant pocs" era perquè cap any s'aconseguien els objectius de reclutament, tot i reclutar molts estrangers i posar cada cop més fàcils les proves d'accès.
Les altres 50.000 persones no sé que deuen fer... potser es dediquen a que els tancs estiguin sembre ben lluents!