dijous, 18 de febrer del 2010

TV3 o telehumor?

Avui després de forces dies sense fer-ho, he tornat a mirar el Polònia. No m'ha fet especialment gràcia, excepte el gag de Joan Laporta. El que volia comentar però, és que a la mitja part han fet un anunci destacant que TV3 és la televisió de l'humor i ens han ensenyat tots els programes d'humor que tenen. Dilluns, Crackòvia i després la Sagrada Família. Dimarts, APM i Buscant la Trinca. Dimecres, Dinamita. Dijous, Polònia. I divendres, Zona zàpping. (Sense comptar que el diumenge fan un altre APM i repeteixen els programes d'imitacions.) Cada dia almenys un programa d'humor en horari de màxima audiència. I dos dies, també humor com a segon programa. Jo, i altres persones que estaven mirant la televisió amb mi ens hem preguntat: "Només fan humor a TV3?". Està bé fer programes d'humor (si és bo, que molts d'aquests els trobo prou dolents), però no hi hauria d'haver més varietat en la programació? Si TV3 és una televisió pública, no hauria de tenir una varietat més gran de programes i prioritzar els de contingut cultural o informatiu? Potser és que el que els interessa és que la gent vagi rient i prou... Ja s'ha acabat l'Afers exteriors, que era l'únic programa en horari de màxima audiència diferent que tenien, i en aquest cas de molta qualitat. Però ja està tot. Programes de debat més col·loquial com el Banda ampla, o d'un nivell més alt, com l'Àgora, els fan cada dia més tard. És això la televisió pública que volem? Si en algun moment poso Tele5 o Antena3, al cap de poc he de canviar de canal, de la degradació i merda constant que emeten aquestes cadenes. Però quan poso TV3, no trobo tampoc gaire cosa millor. Potser no fan tele-escombraries, ni s'aprofiten de la gent més desgraciada per aconseguir audiència, ni fan programes on la gent es baralla i crida i fan els ridículs més estrepitosos, però ara mateix, TV3 està molt lluny de ser una televisió pública de qualitat.

7 comentaris:

Josep (sl) ha dit...

Jo també, he vist avui el Polònia i l'he vist a pitjor, cada dia em fa menys gràcia. Pot ser és la fatiga que donen el originals.

Comparteixo la teva opinió sobre l'Àgora tot i que no el segueixo en excès. Sort en tenim que som esclaus de TV3. Perquè la competència sobretot de les privades Tele5 i Antena3 i sexta on el programes d'humor són felacions de sentit únic, no m'agraden. Cuatro és l'excepció i m'hi penso enganxar amb "the Pacific".

L'home del sac ha dit...

Sí, Cuatro potser és la única que ha sabut fer una televisió una mica diferent, sabent-se aprofitar de la qualitat i èxit d'algunes sèries americanes. No sabia que també farien The Pacific a Cuatro. En vaig veure un anunci, però em penso que era per fer-la pel Plus. La Sexta, quan va començar, semblava que també podria ser més d'aquest estil, però no. Tot i ser també diferent i tenir un estil propi, els nivells de degradació no són pas tant diferents dels de T5 i A3.

Noctas ha dit...

Exacte, que la gent vagi rient i prou. I a més com la gent riu amb tan poca cosa, doncs tampoc s'hi esmeren molt....saludus!

marc ha dit...

Clavat, home del sac!

Miquel ha dit...

Tal i com està el panorama no és d'estranyar que intentin fer oblidar la realitat al personal amb programes d'humor cada nit.

Efrem ha dit...

Jo també trobo a faltar més programes culturals, i encara sort de la tertúlia i l'entrevista diàries d'Els matins... Si no encara seria pitjor.

L'home del sac ha dit...

He de dir també amb justícia que tenen un gran programa com és el del Molina abans de les notícies. Un programa així l'haurien de fer setmanalment i una mica més llarg després de les notícies.