dissabte, 16 de maig del 2009

Per què coi hem de subvencionar la compra de cotxes?

No ho puc entendre. Tanta importància tenen els cotxes en el conjunt de l'economia que justifica subvencionar-ne la compra? Tant de poder tenen els venedors per imposar mesures així? Tanta gent viu de la venda de cotxes? Perquè no subvencionem els restaurants, que també ho estan passant malament? A més, segurament l'hosteleria dóna feina a més gent que la venda de cotxes, que no és la fabricació, perquè la gran majoria de cotxes que es venen a l'estat espanyol s'importen.
I cal tenir en compte, que els més necessitats, els que ho estan passant més malament, els que estan a l'atur, no estan precisament en les condicons de comprar-se un cotxe. Des d'un punt de vista d'esquerres no són aquestes les persones que s'haurien d'ajudar i no els que es poden permetre de comprar-se un cotxe?
Després de veure totes les mesure anunciades pel govern espanyol per fer front a la crisi no puc deixar de pensar que no en tenen ni la més mínima idea de com sortir de tot això i que són com un cec donant bastonades sense saber on va. I pitjor, que més que sortir de la crisi, aquestes mesures no poden pas ser gaire bones per l'economia i pel país.
En comptes de gastar sense parar, perquè no abaixen l'IVA si el que volen és estimular el consum? Perquè no suprimeixen encara que sigui temporalment l'impost de matriculació? I ahir al debat a TV3 els sindicalistes deien que el problema era que s'havien abaixat els impostos...

3 comentaris:

Josep (sl) ha dit...

No crec que sigui la mesura efectiva a nivell de incrementar la demanda. Països com Alemanya han engegat iniciatives similars i bé ha aturat marginalment la caiguda de vendes. Aquesta mesura és un conill tret d'una xistera i ningú sap encarà com s'aplicarà i com.

Ara bé, tindrà un efecte positiu solament per qui ja anava amb intenció de canviar-se el vehicle, perquè si sortirà més barat. Ja què li comportarà un cost menor. A efectes pràctics, tampoc no és una ajuda indirecta a la industria "nacional" de l'automòbil perquè el proteccionisme esta prohibit i et llençarien els gossos si la ajuda sols fos per a vehicles produits en Espanya.

Noctas ha dit...

És increible company. A mi em va indignar la mesura., que ara es gastin els diners en ajudar a la penya a comprar cotxes. No Saben on van , no tenen ni idea d'on estan i de quin camí han de prendre i els afectats som nosaltres, ningú més que nosaltres., la mesura de baixar el Iva seria collonuda però aquests tios no ho faran mai., els impostos no els abaixaran, només continuaran amb les ajudetes aquestes perquè després posen mil traves per donar-la i al final no la donen....saludus crcak

L'home del sac ha dit...

Clar, no volen abaixar els impostos perquè significaria perdre el control. Ells volen recaptar i després fer-ne el que vulguin, no directament no recaptar perquè el consumidor en faci el que vulgui.