dilluns, 2 de febrer del 2009

Si fos israelià

Vaig dir que faria un escrit amb aquest títol, però la veritat és que em resulta difícil. No per mania ni antisemitisme, que quedi clar. Però quan et qüestiones ja directament la legitimitat de la creació d'un estat, per molt democràtic que sigui en el seu funcionament interior (que no ho acaba de ser del tot, perquè als àrabs els tenen bastant marginats) i per molt que el creés la comunitat internacional, ja és fa més difícil. Per tant, m'evito qüestionar-me la legitimitat de la creació d'aquest estat, ja que si fos israelià segur que no me la qüestionaria. Segur que pensaria que després de segles de persecució mereixem tenir un lloc on tenir un estat propi i que enlloc millor que al lloc on vivien els nostres avantpassats. Això els que tenen avantpassats jueus i no són conversos fanàtics. O els que no són àrabs. A part d'això, se'm fa molt difícil saber el que podria pensar. Com tota societat amb un funcionament més o menys democràtic, la israeliana és una societat plural. Des dels pacifistes als fanàtics que matarien un àrab com qui mata una mosca. El que sí és molt possible és que pensés que no pot ser que caiguin coets al nostre territori i que s'ha de fer alguna cosa. Què pensaria sobre les colònies i l'ocupació de Cisjordània? Doncs no ho sé. Des d'aquí em sembla totalment una immoralitat, però des d'allí, si mantenen l'ocupació i hi ha gent disposada a posar-se allà al mig amb una metralladora i fer-s'hi una casa, doncs per alguna cosa serà. Alguna cosa no deu haver funcionat bé en aquesta societat que alguns ens volen vendre com a tant meravellosa quan algunes persones fan això.

PD: Passejant per la Rambla de Tarragona, de sobte vaig veure una bandera vermella comunista i em vaig trobar amb una petita manifestació de suport al poble palestí que anava cridant "Israel assassí". A part de la bandera, a la pancarta del davant, ja hi havia la falç i el martell. Els pobres palestins haurien de tenir almenys la sort de que gent més seriosa es preocupés per ells.

1 comentari:

Noctas ha dit...

Lúcid, molt lúcid sobretot l'últim paràgraf., com sempre anant al fons del problema, dubtant i dubtant, sense sentenciar...Molt bon post crack que pensari si fos Israelià? vet aquí una bona pregunta...