dimecres, 4 de febrer del 2009

Per què a TV3 només fan imitacions i programes de zàpping?

Últimament sembla impossible posar TV3 a qualsevol hora i que no estiguin o bé imitant a algú o bé repetint coses amb més o menys gràcia que han sortit abans per aquest canal o per altres. Abans el Polònia em feia gràcia, però arriba un moment en que ja em comença a cansar... intenten fer-ne gràcia de qualsevol cosa, potser valdria més un format més curt, tipus "las noticias del guiñol" que feien pel Plus. A més, intentant treure-li el màxim suc possible a l'invent, ara imiten als futbolistes al Crackòvia. A banda de si els gags són més o menys bons, hi ha de tot, encara que em sembla força pitjor que el Polònia, no sé fins a quin punt tracten d'una manera digne als personatges. Per exemple, a l'Iniesta el treuen gairebé com un retardat... O la imitació del Papa, que no és una imitació, perquè no imita cap tret del personatge, sinó que el treuen com un degenerat... que tinc entès que és una còpia d'una imitació que feien a Itàlia i que van haver de deixar-la de fer per pressions. I deixant les imitacions, quan no estan imitant estan repetint coses amb finalitats humorístiques. No n'hi havia prou en fer l'APM una estona a la setmana, el fan tant llarg com poden i el tornen a fer tant llarg com poden el diumenge a la tarda. I el divendres a la nit, per si no n'hi hagués prou li canvien el nom i n'hi diuen Zona Zàpping. Aquest tipus de programes no m'agraden gens. Van començant fent-los a canals de plataformes de pagament o locals amb poca audiència i es van anar estenent per totes les cadenes com una forma d'omplir fàcilment la graella, i suposo que amb èxit, perquè no els han deixat de fer, sinó que han anat a més. Sobre l'APM, cal dir que era original de la ràdio, i que m'agradava molt quan el feien al programa del defenestrat Basses, però llavors es limitava a uns pocs talls curiosos o graciosos que ni arribaven als cinc minuts.
Com a conclusió penso que la programació de TV3 s'ha empobrit notablement en els últims temps. A això se li afegeixen programes de l'estil Oikmntns o el que amb format similar feien abans amb nens... les sèries que cada vegada tenen argument més patètic i no fan més que anar avançant sabent que ja s'han guanyat l'audiència... les notícies, que a vegades no se sap quin filtre utilitzen per distingir el que és notícia i el que no ho és o el que pot importar als catalans i el que no... i en general, cert estil progre que sembla que té tot i que crec que deixen anar els seus programes... no sé si em se explicar, però per exemple molts dels perfils per exemple de les sèries tenen un toc progre, o que fan moltes coses i troben absolutament normals moltes coses que molts no trobarien tant normal, o almenys s'ho qüestionarien una mica.

Podria parlar també de la porqueria en que estan convertint Catalunya Ràdio, però avui no toca... A Catalunya hi havia una anomalia: la SER no era líder. I ho volen arreglar.

7 comentaris:

Noctas ha dit...

Magnífic article i molt ben escrit i per suposat completament d'acord., Tv3 són imitacions i gags d'altres cadenes de televisió i seriots per fer la migdiada i per anar d'hora a dormir., saludus campió..

Assumpta ha dit...

Molt d'acord amb aquesta frase:

"la programació de TV3 s'ha empobrit notablement en els últims temps"

I a sobre no paguen al Barça i no ens donen els partits!!!

Josep (sl) ha dit...

TV3 esta empobrida i el que em fa més pena és la qualitat perduda dels programes al telenotícies, que semblen redactats a Nicaragua.

Abans TV3 era un televisió nacional ara com a molt és autonomica o local de llarg abast.

jordi ha dit...

potser tens raó, però només en part. TV3 és l'únic canal, en obert, que es pot veure. la resta sí que és porqueria de debó.

L'home del sac ha dit...

Sí, Jordi, és la única que es pot mirar encara... Les altres amb les excepcions de la 2 i el 33 fan fàstic...

Arnau, ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Arnau, ha dit...

Posar-se amb un programa que funciona tant bé com APM quan només s'emet durant una hora i quart cada 168 hores no ho acabo de trobar lògic. Tele de qualitat no vol dir tele seriosa i àgores tot el dia.